{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Τα πλεονεκτήματα της γυάλινης φιάλης για το νερό ή τα ροφήματα σου.

Η Άνοιξη είναι επισήμως εδώ και καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ανάγκες σου για σωστή ενυδάτωση αυξάνονται επίσης. Ήξερες όμως ότι η επιλογή του μπουκαλιού ή του δοχείου που καταναλώνεις το νερό, τον καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία σου;

Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά τα πλεονεκτήματα της χρήσης γυάλινου μπουκαλιού έναντι συσκευασιών φτιαγμένων από άλλα υλικά είναι πολλά τόσο για σένα όσο και για το περιβάλλον. Αρχικά, η γυάλινη συσκευασία αποτελεί μια πλήρως οικολογική επιλογή, αφού κατασκευάζεται από φυσικά υλικά (λευκή άμμο, σόδα και ασβεστόλιθο) και μπορεί να ανακυκλωθεί όχι μόνο μία, αλλά αμέτρητες φορές. Ταυτόχρονα, η διάρκεια ζωής του ίδιου του μπουκαλιού είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να υποστεί αλλοιώσεις.

Ως προς τα οφέλη για τη δική σου υγεία, το γυάλινο μπουκάλι δεν είναι πορώδες, που σημαίνει ότι δεν απορροφά τίποτα από τα υγρά που τοποθετείς μέσα. Από τη μία, αυτό σημαίνει ότι διατηρεί τη γεύση του νερού και των ροφημάτων σου αναλλοίωτη και φρέσκια, χωρίς να τους προσδίδει αυτή τη γνώριμη επίγευση που συναντάται σε άλλες συσκευασίες τροφίμων και ποτών. Από την άλλη, η μη πορώδης φύση του καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να γίνουν επιβλαβή για την υγεία.

Τα γυάλινα μπουκάλια καθαρίζονται πολύ εύκολα και δε διατηρούν λεκέδες και οσμές, που σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο δοχείο για το νερό, τους χυμούς και τον καφέ σου χωρίς πρόβλημα. Η ίδια διαυγής αρχική τους κατάσταση παραμένει ανεπηρέαστη ακόμα και μετά από εκατοντάδες πλύσεις.


Επιπλέον, το γυαλί ως υλικό έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη θερμοκρασία του υγρού που βάζεις μέσα, είτε είναι κρύο είτε ζεστό, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απ’ ότι άλλα υλικά συσκευασίας και αυτό χωρίς να αλλοιώνει καθόλου τη γεύση του. Δε χρειάζεται δηλαδή να βιαστείς να το πιείς, γιατί πολύ απλά δεν παθαίνει απολύτως τίποτα!


Τέλος, η χρήση ενός επαναχρησιμοποιούμενου σκεύους όπως το γυάλινο μπουκάλι δε βοηθάει μόνο το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι σου, καθώς δε χρειάζεται να ξοδεύεις καθημερινά χρήματα για τον αγαπημένο σου καφέ ή για ένα μπουκαλάκι νερό.


Αν σκέφτεσαι λοιπόν να επενδύσεις περισσότερο στην υγεία σου αλλά και στην προστασία του πλανήτη, η επιλογή του γυάλινου μπουκαλιού είναι η καλύτερη που μπορείς να κάνεις.