{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Στόχοι για το 2024: Επιλέξτε τη σωστή συσκευασία για την υγεία

Θέλετε να βάλετε στόχους για το 2024 και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Σημειώστε την υγεία πρώτη στη λίστα σας. Η ισορροπία μεταξύ φυσικής κατάστασης, διατροφής, ποιοτικού ύπνου και ψυχικής ευεξίας, μπορεί να σας φαίνεται βουνό αλλά οι μικρές νίκες της καθημερινότητας συχνά ανοίγουν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή. Μία τέτοια συνήθεια που μπορείτε να αλλάξετε είναι η επιλογή της σωστής συσκευασίας τροφίμων. Μπορεί να φαίνεται για μία ακόμη μικρή νίκη θα έχει, όμως, σίγουρα μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας και στον πλανήτη.


Σήμερα, παρατηρείται μία αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας γεύματα που καταναλώνονται εν κινήσει. Αυτό έχει πυροδοτήσει σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των τροφίμων αλλά και της συσκευασίας. Οι συσκευασίες τροφίμων παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής εμπειρίας των καταναλωτών. Οι σημερινοί καταναλωτές είναι περισσότερο απαιτητικοί και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι. Ψάχνουν για την ιδανική συσκευασία που δεν είναι μόνο λειτουργική αλλά είναι κομψή, πρακτική και, κυρίως, βιώσιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% των καταναλωτών προτιμά βιώσιμα υλικά συσκευασίας για τα περισσότερα προϊόντα, όπως είναι το γυαλί.


Οι καταναλωτές στις μέρες μας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον πλανήτη αλλά και για τη γεύση και την ποιότητα των τροφίμων τους. Είναι ενδιαφέρον ότι τα τρόφιμα που συσκευάζονται με βιώσιμο τρόπο, λαμβάνουν πιο θετικές κριτικές τόσο ως προς τη γεύση όσο και ως προς την ποιότητα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές ζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία από το ράφι μέχρι το τραπέζι – και η γυάλινη συσκευασία πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις.


Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση στα θέματα βιωσιμότητας έρχεται να συμπληρώσει όλα τα ζητήματα υγείας που συνδέονται με άλλα υλικά συσκευασίας. Έρευνα του University of Newcastle για το World Wildlife Foundation (WWF) δείχνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πλαστικού εβδομαδιαίως, ισοδύναμες με το βάρος μιας πιστωτικής κάρτας. Κατά συνέπεια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία. Η Dr Jane Muncke, περιβαλλοντολόγος και διευθύντρια του Food Packaging Forum, συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν επιλέγουν συσκευασίες τροφίμων, καθώς κάποιες από αυτές διαρρέουν χημικές ουσίες στο περιεχόμενο και μπορεί να συμβάλλουν σε χρόνιες ασθένειες.


Αυτό, όμως, δεν ισχύει για το γυαλί. Ενώ τα συνθετικά υλικά είναι παντού στην καθημερινότητά μας, υπάρχει μια απλή και υγιεινή επιλογή – η γυάλινη συσκευασία. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υλικά, το γυαλί δημιουργείται από τρία συστατικά άφθονα στη φύση: άμμο, μαρμαρόσκονη και ανθρακική σόδα. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει το γυαλί από τα υπόλοιπα υλικά ξεπερνά τη φιλική προς το περιβάλλον σύστασή του. Η γυάλινη συσκευασία είναι αδρανής από τη φύση της και δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο. Έτσι, τα τρόφιμα σε γυαλί παραμένουν αναλλοίωτα, υγιεινά και χωρίς χημικές ουσίες.

Η επιλογή της γυάλινης συσκευασίας για τα αγαπημένα σας τρόφιμα και ποτά μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας για την καλή υγεία. Τη νέα χρονιά δώστε σημασία στη συσκευασία, γιατί δεν είναι μόνο το περιεχόμενο που μετράει. Καλλιεργώντας μικρές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά, θα δείτε ότι για να ακολουθήσετε έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής δεν χρειάζονται τεράστιες θυσίες.