{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σπιτική κομπόστα αχλάδι με μπαχαρικά σε γυάλινο βάζο

Χρειάζεστε μόνο λίγα λεπτά προετοιμασίας και μερικά υλικά για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κομπόστα αχλάδι. Τώρα, που είναι η εποχή τους και τα αχλάδια είναι ώριμα και άφθονα, είναι η κατάλληλη περίοδος για να τα αποθηκεύσετε για τον χειμώνα και να τα σερβίρετε ως topping στις τηγανίτες και το γιαούρτι ή να τα συνδυάσετε με βρώμη, κέικ και άλλα επιδόρπια ή ακόμη και με αλμυρά πιάτα, όπως το κοτόπουλο, το χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Αλλά, γιατί η κομπόστα είναι ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσετε μεγάλη ποσότητα του φρούτου;


Οι κομπόστες συνήθως γίνονται εύκολα και γρήγορα! Σε λιγότερο από 30 λεπτά, θα έχετε φτιάξει τη δική σας σπιτική κομπόστα αχλάδι και το καλύτερο κομμάτι της συνταγής είναι ότι δε θα χρειαστείτε καθόλου ζάχαρη. Για να γλυκάνετε την κομπόστα, θα χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου. Έτσι, αυτή η συνταγή θα γίνει ο αγαπημένος σας τρόπος να διατηρήσετε τα αχλάδια, αφού όχι μόνο θα φτιάξετε μια υγιεινή κομπόστα, αλλά θα πετύχετε και την τέλεια γεύση με την κανέλα, το τζίντζερ και τον χυμό λεμονιού.


Για 12 μερίδες θα χρειαστείτε



- 6 ώριμα αχλάδια

- 60 ml σιρόπι σφενδάμου

- Χυμό από ½ λεμόνι

- 1 κ.γ. κανέλα

- 1 κ.γ. αλεσμένο τζίντζερ

- 250 ml νερό

- Μεγάλα γυάλινα βάζα με μεταλλικά καπάκια


Εκτέλεση


Καθαρίστε, ξεφλουδίστε και κόψτε τα αχλάδια σε μικρούς κύβους. Τοποθετήστε τα κομμένα αχλάδια σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε για να αναμειχθούν τα υλικά και βάλτε τα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε για 15 με 20 λεπτά μέχρι οι κύβοι αχλαδιού να μαλακώσουν αρκετά και να μπορείτε να τα λιώσετε με ένα πιρούνι. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε την κομπόστα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα μεταφέρετέ το στο γυάλινο βάζο. Διατηρήστε το βάζο στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε την κομπόστα. Η ποσότητα του νερού που θα χρειαστείτε εξαρτάται από την κουζίνα σας αλλά και από το πόσο ώριμα είναι τα αχλάδια. Ξεκινήστε με τα 250 ml και προσθέστε λίγο ακόμη νερό αν χρειαστεί. Αν από την άλλη, είναι πολύ το νερό, μαγειρέψτε για περισσότερη ώρα την κομπόστα μέχρι να εξατμιστεί.


Extra tip: Η υφή της κομπόστας μπορεί να είναι τελείως λεία ή να έχει κομμάτια αχλαδιού. Αυτό εξαρτάται από το πώς τη θέλετε εσείς. Εάν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ για να λιώσετε τελείως το αχλάδι, μπορείτε εναλλακτικά να συνεχίσετε να μαγειρεύετε την κομπόστα μέχρι να διαλυθούν τελείως τα κομμάτια του φρούτου.


Πηγή: abakingjourney.com