{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Ποια είναι τα οφέλη της γυάλινης συσκευασίας στις φαρμακευτικές ουσίες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το γυαλί είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό συσκευασίας για τις φαρμακευτικές ουσίες; Το γεγονός ότι είναι ανθεκτικό στις διαφορετικές θερμοκρασίες, εντελώς αδρανές και δεν αντιδρά στις χημικές ουσίες, κάνει το γυαλί να έρχεται πρώτο στη λίστα των επιλογών συγκριτικά με τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας.


Παρακάτω είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα γυάλινα φιαλίδια ήταν και είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων εδώ και δεκαετίες.



Το γυαλί δεν επηρεάζεται από αλλαγές στη θερμοκρασία



Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών ουσιών, πρέπει να φυλάσσονται στην κατάλληλη θερμοκρασία. Οποιαδήποτε, ακόμη και μικρή, αλλαγή στη σύσταση των φαρμάκων μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που επιδρούν στον οργανισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να αποθηκεύονται προσεκτικά σε ένα υλικό συσκευασίας που δεν αντιδρά σε αυτές τις αλλαγές. Η γυάλινη συσκευασία διατηρεί την ιδανική θερμοκρασία για το περιεχόμενο, καθώς δεν αντιδρά στις εξωτερικές αλλαγές θερμοκρασίας αλλοιώνοντας τη δομή ή διαρρέοντας χημικά στα φάρμακα.



Δεν αντιδρά στα χημικά



Δεδομένου ότι το γυαλί είναι απόλυτα αδρανές, δε διαρρέει καμία ουσία στο περιεχόμενο. Φυσικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα επωφελούνται από τη συγκεκριμένη ιδιότητα του γυαλιού, καθώς απαιτούν μία ακριβή χημική ισορροπία προκειμένου να διατηρήσουν τη σωστή σύσταση για τη θεραπεία του ασθενούς. Κανένα φάρμακο δε θα ήταν τόσο αποτελεσματικό, εάν κάτι διαρρεύσει στο εσωτερικό του και αλλοιώσει τη σύστασή του. Σε αντίθεση με το γυαλί, άλλα υλικά συσκευασίας αντιδρούν με το φαρμακευτικό περιεχόμενο και τα χημικά στη σύστασή του.



Είναι 100% φυσικό



Μια χημική ουσία που ονομάζεται Δισφαινόλη Α (BPA) μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες στον εγκέφαλο και την αρτηριακή πίεση εάν εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό κατά την κατάποση. Αν και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει δώσει ακόμη ισχυρά στοιχεία για να υποστηρίξει αυτή την ανησυχητική υπόθεση, καλό θα ήταν να επιλέγονται συσκευασίες που δεν περιέχουν κανενός είδους χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν το προϊόν στο εσωτερικό τους. Η συσκευασία που δεν περιέχει χημικά και είναι 100% φυσική είναι το γυαλί. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να έρχεται πρώτο στο μυαλό σας, εάν δεν είστε σίγουροι για τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας που περιέχουν τη φαρμακευτική αγωγή σας.



Αποστειρώνεται εύκολα

Το γυαλί μπορεί να διατηρήσει τη σύσταση της δομής του όταν υπόκειται σε υψηλές θερμοκρασίες βρασμού. Αυτό, διευκολύνει την εξόντωση επιβλαβών βακτηρίων και μικροβίων. Τα γυάλινα φιαλίδια φαρμάκων λειτουργούν ως φυσική ασπίδα του περιεχομένου, καθώς τίποτα δε διαπερνά την ασηπτική γυάλινη συσκευασία. Εύκολο στην αποστείρωση και ασφαλές στη χρήση, το γυαλί κάνει καλό στην υγεία.