{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Γιατί το γυαλί είναι τρόπος ζωής

Η γυάλινη συσκευασία δεν αλλοιώνει την ποιότητα των ποτών και των τροφίμων που περιέχει. Λειτουργεί ως φυσική ασπίδα και προστατεύει το περιεχόμενο, χωρίς να το επιβαρύνει με χημικές ουσίες.
Πώς απελευθερώνονται οι χημικές ουσίες στα τρόφιμα που καταναλώνουμε;
Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα, The Guardian, παρουσιάζει όλα τα οφέλη που προσφέρει η χρήση της γυάλινης συσκευασίας. Το άρθρο φέρνει στο φως την ανησυχία των καταναλωτών, σχετικά με τα χημικά που διαρρέουν ορισμένες συσκευασίες στα τρόφιμα. Ο Dieter Schrenk, καθηγητής τοξικολογίας και τεχνολογίας τροφίμων στο πανεπιστήμιο του Kaiserslautern της Γερμανίας, αναφέρει πως οι αισθήσεις μας δεν μπορούν να αντιληφθούν πλήρως τις χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από ορισμένες συσκευασίες. Αυτό σημαίνει πως αυτές οι επιβλαβείς ουσίες μπορούν να απορροφηθούν από το φαγητό μας, χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Η γυάλινη συσκευασία δεν περιλαμβάνει επιβλαβή υλικά. Επομένως, είναι αδρανής και δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο σύμφωνα με έγκυρα επιστημονικά δεδομένα και μελέτες.
Τί είναι το flavour scalping;
Πολλοί καταναλωτές είναι ενημερωμένοι για το φαινόμενο ‘’flavour scalping’’, το οποίο αναφέρεται στα τρόφιμα που χάνουν την γεύση τους εξαιτίας του υλικού της συσκευασίας. Το γυαλί είναι απόλυτα αδρανές και δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο. Γι’ αυτό, η γυάλινη συσκευασία είναι η καλύτερη επιλογή που εμπιστεύονται οι καταναλωτές αλλά και οι παραγωγοί.
Ποιοι είναι οι εχθροί της συσκευασίας τροφίμων;
Υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν τις συσκευασίες τροφίμων. Το φως, το οξυγόνο, ο χρόνος και η υψηλή θερμοκρασία. Ωστόσο, η γυάλινη συσκευασία είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τροφίμων καθώς κρατάει μακριά τους εξωτερικούς κινδύνους και προστατεύει την ποιότητα και την γεύση τους.
Γιατί γυαλί;
Το γυαλί αποτελείται από 100% φυσικά υλικά, γεγονός που το καθιστά αδιαπέραστο από τεχνητές και τοξικές ουσίες. Τίποτα δεν μπορεί να αλλοιώσει το περιεχόμενο που συσκευάζεται σε γυαλί. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και διατηρεί την φρεσκάδα των τροφίμων από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα. Το φαινόμενο ‘’flavour scalping’’ δεν ισχύει για την γυάλινη συσκευασία.
Με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στο γυαλί, ώστε να μην ανησυχούν για τις ανθυγιεινές τοξίνες ή τη μόλυνση των τροφίμων που καταναλώνουν. Γιατί όταν επιλέγεις γυαλί, κάνεις το πρώτο βήμα για έναν πιο υγιεινό και νόστιμο τρόπο ζωής!

 Source: friendsofglass.com