{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Φτιάξτε το δικό σας φυτικό γάλα σε γυάλινες φιάλες

Τα τελευταία χρόνια τα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα. Από τη σόγια και τα αμύγδαλα μέχρι τα καρύδια και τα κάσιους, τα φυτικά γάλατα όχι μόνο καλύπτουν διάφορες γευστικές προτιμήσεις αλλά παράλληλα έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία και τη βιωσιμότητα. Τα βήματα για να φτιάξετε το δικό σας φυτικό γάλα στο σπίτι είναι πολύ απλά και, εκτός από το ότι είναι μια οικονομική λύση έναντι των αντίστοιχων προϊόντων του εμπορίου, περιέχει τα δικά σας συστατικά, που είναι περισσότερο υγιεινά χωρίς αλλεργιογόνα.


Τα οφέλη της φυτικής εναλλακτικής


Το σπιτικό φυτικό γάλα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, μισό ποτήρι σπιτικού γάλατος από αμύγδαλα προσφέρει το ίδιο ασβέστιο με ένα ποτήρι από πλήρες γάλα, χωρίς το λίπος ή τη χοληστερόλη. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, που δυσκολεύονται με την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον, τα σπιτικά φυτικά γάλατα είναι μια βιώσιμη πρακτική, καθώς τα αποθηκεύουμε σε γυάλινες φιάλες σε αντίθεση με τα προϊόντα του εμπορίου που συσκευάζονται σε άλλα υλικά, υπεύθυνα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.


Tips για τη δημιουργία του φυτικού γάλακτος


Για να φτιάξετε το δικό σας φυτικό γάλα, θα χρειαστείτε τον παρακάτω εξοπλισμό: ένα ηλεκτρικό μπλέντερ, ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και γυάλινες φιάλες αποθήκευσης με ετικέτες. Για αυτή τη συνταγή, είναι ιδανικά τα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και η επιλογή μιας εναλλακτικής βάσης γάλακτος, όπως είναι τα κάσιους ή τα μακαδάμια.


Βήματα:


Προετοιμασία: Συγκεντρώστε τα σκεύη που θα χρειαστείτε, το μπλέντερ, το σουρωτήρι και τις γυάλινες φιάλες


Εναλλακτική βάση γάλακτος: Επιλέξτε καρπούς, όπως είναι τα κάσιους ή τα καρύδια.


Γλυκαντικά: Ενισχύστε το φυτικό γάλα με γεύσεις βρώμης, ξηρών καρπών ή βανίλιας. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάστε σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.


Στο μπλέντερ, ρίξτε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γεμίσετε το μισό και έπειτα το νερό μέχρι να τους καλύψετε. Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε για 5-10 λεπτά μέχρι να πετύχετε την ομοιογένεια του μείγματος. Τοποθετήστε το μείγμα σε γυάλινες φιάλες και φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε το σπιτικό φυτικό γάλα ως μία εναλλακτική για τα smoothies, για να απολαύσετε τα δημητριακά σας ή ακόμη και για να δώστε μία υπέροχη γεύση στο τσάι και τον καφέ σας.