{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Εύκολη Συνταγή για Μαρμελάδα Λεμόνι-Λάιμ σε Γυάλινα Βάζα

Η μαρμελάδα με λεμόνι και λάιμ δεν είναι μόνο μια γλυκιά πινελιά στο πρωινό σας, αλλά κι ένας υπέροχος τρόπος να φροντίσετε τον οργανισμό σας, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα λεμόνια και τα λάιμ αποτελούν ιδανικούς συμμάχους για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στα κρυολογήματα καθώς αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C. Επιπλέον, με τα φυσικά τους αντιοξειδωτικά, παρέχουν στον οργανισμό την ευεξία και την ενέργεια που χρειάζεται ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές ανάγκες της καθημερινότητας μειώνοντας το αίσθημα κόπωσης. Φυσικά η μαρμελάδα λεμόνι-λάιμ δεν είναι μόνο ευεργετική για την υγεία, αλλά είναι και πολύ γευστική, καθώς συνδυάζει την απαλή γλυκύτητα των εσπεριδοειδών με μια δροσερή ένταση που ξυπνά τις αισθήσεις.


Ακολουθήστε αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα λεμόνι-λάιμ σε γυάλινα βάζα. Εκτός από την άψογη συντήρηση της γεύσης, τα γυάλινα βάζα αποτελούν και μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή αποθήκευσης.


Υλικά

5 λεμόνια (βιολογικά, ακέρωτα)

2 λάιμ (βιολογικά, ακέρωτα)

3 φλιτζάνια νερό

Ζάχαρη (όση απαιτείται, θα μετρηθεί μετά το βράσιμο)

1 κομμάτι τούλι ή τουλπάνι

Αποστειρωμένα γυάλινα βάζα





Εκτέλεση



1. Προετοιμασία Φρούτων:

○ Πλύνετε καλά τα λεμόνια και τα λάιμ.

○ Ξύστε ελαφρά την κίτρινη φλούδα τους, αποφεύγοντας το λευκό μέρος.

○ Κόψτε τα φρούτα σε λεπτές φέτες, διατηρώντας τη φλούδα και τη σάρκα.

○ Αφαιρέστε τις λευκές μεμβράνες και τα κουκούτσια, κρατώντας τα στην άκρη.

○ Κόψτε τις φέτες σε μικρά κομματάκια.



2. Προετοιμασία Πηκτίνης:

○ Τοποθετήστε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες σε ένα κομμάτι τούλι ή τουλπάνι και δέστε το καλά.



3. Βράσιμο:

○ Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάλτε τα ψιλοκομμένα φρούτα, το δεματάκι με τα κουκούτσια και το νερό.

○ Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φλούδες.

○ Αφαιρέστε το δεματάκι με τα κουκούτσια, πιέζοντάς το καλά για να εκχυλίσετε την πηκτίνη, και πετάξτε το.



4. Προσθήκη Ζάχαρης:

○ Μετρήστε το μείγμα των φρούτων με ένα φλιτζάνι. Για κάθε φλιτζάνι μείγματος, προσθέστε ένα φλιτζάνι ζάχαρη.

○ Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.



5. Δέσιμο Μαρμελάδας:

○ Συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και αφαιρώντας τυχόν αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

○ Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν, ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα κρύο πιάτο, αυτή δεν απλώνεται.



6. Συσκευασία:

○ Γεμίστε τα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα, αφήνοντας λίγο κενό από το χείλος.

○ Σφραγίστε τα βάζα με καθαρά καπάκια και αναποδογυρίστε τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς, για να δημιουργηθεί κενό αέρος.



Συμβουλές

● Αποστείρωση Βάζων: Πριν γεμίσετε τα βάζα, βεβαιωθείτε ότι είναι αποστειρωμένα, βράζοντάς τα σε νερό για 10 λεπτά και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν σε καθαρή πετσέτα.

● Έλεγχος Δεσίματος: Για να ελέγξετε αν η μαρμελάδα έχει δέσει, ρίξτε μια μικρή ποσότητα σε ένα κρύο πιάτο και περάστε το δάχτυλό σας μέσα από αυτή. Αν η μαρμελάδα "στέκεται" και δεν ενώνεται ξανά, είναι έτοιμη.

Αυτή η μαρμελάδα λεμόνι-λάιμ θα προσθέσει μια δροσερή και αρωματική νότα στο πρωινό σας ή σε γλυκά της επιλογής σας. Καλή επιτυχία!