{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
DIY Κρεμαστά διακοσμητικά-μελωδοί από γυάλινα μπουκάλια

Θέλετε να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας ή το εσωτερικό του σπιτιού σας εύκολα και γρήγορα, επαναχρησιμοποιώντας τις άδειες γυάλινες φιάλες που έχετε στην κουζίνα σας; Τότε μάλλον αυτή η ιδέα μπορεί να είναι ιδανική για εσάς. Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα έμοιαζαν τα γυάλινα μπουκάλια σας εάν τα μεταμορφώσετε σε κρεμαστά διακοσμητικά που βγάζουν μελωδίες; Αν όχι, τότε αυτό το DIY έργο θα τονώσει τη δημιουργικότητά σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.


Με τους μελωδούς από γυάλινες φιάλες μπορείτε να διακοσμήσετε το δικό σας μπαλκόνι ή να τα χαρίσετε ως χειροποίητο δώρο στους αγαπημένους σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε προτού ξεκινήσετε, είναι να μαζέψετε όλα τα άδεια γυάλινα μπουκάλια που έχετε μέσα στα ντουλάπια σας. Από φιάλες κρασιού, μέχρι νερού και αναψυκτικών, όλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό το έργο.


Αφαιρέστε τις ετικέτες


Τώρα που έχετε επιλέξει τα αγαπημένες γυάλινες φιάλες, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε τυχόν ετικέτες που έχουν στο εξωτερικό τους. Γεμίστε τον νεροχύτη σας περίπου μέχρι τη μέση, προσθέστε ½ με 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο νερό και ανακατέψτε το. Βυθίστε τα μπουκάλια σας στο νερό με τη σόδα μέχρι να βυθιστούν και οι ετικέτες. Αφήστε τα εκεί για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο. Μετά από 30 λεπτά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε όχι μόνο το χαρτί της ετικέτας αλλά και τα υπολείμματα κόλλας που έχουν απομείνει χρησιμοποιώντας μόνο μια χαρτοπετσέτα.


Για τους χειροποίητους μελωδούς θα χρειαστείτε:



- Γυάλινες φιάλες

- Εργαλείο κοπής φιαλών

- Οποιοδήποτε είδος αλυσίδας ή σπάγκου, αρκετά ανθεκτικό για να κρατάει το γυάλινο μπουκάλι

- 3 δαχτυλίδια-κρίκους από μπρελόκ, αρκετά μεγάλα ώστε να σφηνώνουν μέσα στον λαιμό του μπουκαλιού

- Ένα διακοσμητικό μεταλλικό κομμάτι

- Ξύλινες χάντρες




Το πρώτο βήμα για να φτιάξετε τους χειροποίητους μελωδούς από γυάλινα μπουκάλια είναι να κόψετε το κάτω μέρος της φιάλης. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο κοπής φιαλών της επιλογής σας για να τα κόψετε. Στερεώστε τις ξύλινες χάντρες στην αλυσίδα ή τον σπάγκο. Οι χάντρες θα πρέπει να είναι αρκετά στενές για να χωρέσουν στο εσωτερικό του μπουκαλιού και αρκετά φαρδιές για να χτυπούν στο τοίχωμά του και να βγάζουν μελωδίες. Περάστε την ξύλινη χάντρα στην αλυσίδα προς το κούμπωμά της , που βρίσκεται στο κάτω μέρος του μπουκαλιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια αλυσίδα ή σπάγκο αρκετά ανθεκτικά για να στηρίζουν το βάρος και την κίνηση του μπουκαλιού, που θα είναι πλέον ένα κρεμαστό διακοσμητικό. Τώρα, τοποθετήστε ένα από τα δαχτυλίδια-κρίκους κοντά στο στόμιο του μπουκαλιού και ένα κοντά στο άλλο άκρο του μπουκαλιού, κάτω από την ξύλινη χάντρα. Το δεύτερο δαχτυλίδι θα κρατήσει την ξύλινη χάντρα σταθερή. Στερεώστε το διακοσμητικό μεταλλικό κομμάτι στο κάτω μέρος της αλυσίδας. Αυτό το μεταλλικό κομμάτι μπορεί να είναι και ένα μενταγιόν ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε για να διακοσμήσετε το άλλο άκρο της αλυσίδας. Γυρίστε το μπουκάλι ανάποδα και περάστε το πάνω μέρος της αλυσίδας μέσα από τον λαιμό του μπουκαλιού. Πιάστε την αλυσίδα και αναποδογυρίστε απαλά το μπουκάλι. Αυτό ήταν! Μόλις φτιάξετε το δικό σας κρεμαστό διακοσμητικό-μελωδό από γυάλινο μπουκάλι. Μπορείτε να το κρεμάσετε στο μπαλκόνι και να ακούσετε την υπέροχη μελωδία που βγάζει το μοντέρνο διακοσμητικό σας.


Πηγή: homedit.com