{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Cheesecake βανίλια χωρίς ψήσιμο σε γυάλινα βάζα

Καθώς ο Φεβρουάριος έχει τελειώσει και όλοι περιμένουμε την άνοιξη με ανυπομονησία, γιατί να μην απολαύσουμε τον ερχομό της με ένα νόστιμο επιδόρπιο; Το cheesecake βανίλια είναι το απλό αλλά τέλειο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα χωρίς ψήσιμο και να αποθηκεύσετε εύκολα σε άδεια γυάλινα βάζα. Επίσης, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας μετά το φαγητό ή να το απολαύσετε εσείς οι ίδιοι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δροσερό και γευστικό, αν το αποθηκεύσετε σωστά στα γυάλινα βάζα και το σφραγίσετε με το μεταλλικό καπάκι τους, τότε σίγουρα θα διατηρήσετε αναλλοίωτη την κρεμώδη γεύση του για αρκετό καιρό.


Τι θα χρειαστείτε:


-6 μικρά γυάλινα βαζάκια

-105γρ μπισκότα

-30γρ βούτυρο

-280γρ κρέμα τυρί

-300ml κρέμα γάλακτος

-150γρ ζάχαρη άχνη

-1 στικ βανίλιας


Ξεκινήστε την εκτέλεση της συνταγής, καθαρίζοντας καλά τα γυάλινα βάζα. Μπορείτε να δείτε στο blog μας έναν . Αφού τελειώσετε, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να λιώσετε τα μπισκότα. Ανακατέψτε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στα γυάλινα βάζα. Πιέστε το μείγμα καλά προς το κάτω μέρος των βάζων και αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίξτε την κρέμα τυρί και την άχνη. Αφαιρέστε τους σπόρους της βανίλιας και προσθέστε τους στο μπολ. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας παράλληλα το μείγμα μέχρι να σφίξει στο κουτάλι. Τοποθετήστε το μείγμα στα γυάλινα βάζα, αφήνοντας χώρο στο επάνω μέρος για το topping και το καπάκι. Σφραγίστε τα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια και αφήστε τα στο ψυγείο.


Μπορείτε να απογειώσετε γευστικά το cheesecake βανίλια, φτιάχνοντας toppings με μπανάνα, φράουλα ή βατόμουρο. Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές για γλυκές και αλμυρές νοστιμιές σε γυάλινα βάζα στο μας.