{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέγετε τουρσί σε γυάλινη συσκευασία

Το τουρσί είναι ένας δημοφιλής τρόπος συντήρησης των τροφίμων εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του ξεκινάει από τη στιγμή που οι άνθρωποι έμαθαν να συντηρούν τα τρόφιμα σε λάδι ή ξύδι για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Τα τρόφιμα που γίνονται τουρσί περιλαμβάνουν λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά.

Αν και οι αναφορές για τουρσί φτάνουν μέχρι και 4,000 χρόνια πριν, η δημοφιλία του αυξήθηκε πολύ κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, καθώς η μαζική μετανάστευση έφερε μαζί το ανακάτεμα των συνταγών, των παραδόσεων και των τροφίμων μεταξύ των χωρών.

Παρ’ όλο που το τουρσί δεν αποτελεί πλέον τον πιο διαδεδομένο τρόπο συντήρησης τροφίμων εξαιτίας της εφεύρεσης του ψυγείου και της κατάψυξης, εξακολουθεί να είναι ένας νόστιμος τρόπος επαναχρησιμοποίησης των τροφίμων, καθώς και μια έξυπνη λύση μείωσης της σπατάλης φαγητού.

Το τουρσί σε γυάλινη συσκευασία είναι η επιλογή που κάνουν τα περισσότερα μεγάλα brands. Για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η ποιότητα του προϊόντος για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη τόσο το υλικό συσκευασίας όσο και το σωστό σφράγισμα.


Παρακάτω οι πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους το τουρσί πρέπει να διατηρείται σε γυάλινη συσκευασία:


- Η γυάλινη συσκευασία προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής:


Δεδομένου ότι οι γυάλινες συσκευασίες διαθέτουν αεροστεγές κλείσιμο, επιτρέπουν στο τουρσί να παραμένει ασφαλές από απειλές όπως η ανάπτυξη μούχλας που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες ή και την απώλεια γεύσης εξαιτίας της εξάτμισης των ελαίων από τον αέρα.


- Το γυαλί διατηρεί ακέραιο το άρωμα και τη γεύση του:


Η συσκευασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση και το άρωμα του τουρσιού. Το γυαλί είναι φτιαγμένο από αδρανή και φυσικά υλικά, βοηθώντας στη διατήρηση της αυθεντικής γεύσης.


- Το τουρσί σε γυάλινη συσκευασία προστατεύεται από την υγρασία και το οξυγόνο:


Αν εισέλθει στη συσκευασία, το οξυγόνο βοηθά στην ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών που προκαλούν αλλοίωση στο περιεχόμενο. Παρ’ όλο που τα έλαια και άλλα συστατικά επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία, η παρατεταμένη αλληλεπίδραση με το οξυγόνο μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ομοίως, εκτεθειμένο στην υγρασία, το τουρσί μπορεί να γίνει πικρό στη γεύση και να αναπτύξει μύκητες. Η γυάλινη συσκευασία προστατεύει από την υγρασία και το οξυγόνο λόγω του αεροστεγούς κλεισίματος και της φυσικής ιδιότητας του ίδιου του γυαλιού να φράζει τον αέρα. Επομένως, η γυάλινη συσκευασία μπορεί σίγουρα να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.


- Το γυαλί δεν αντιδρά με τα οξέα και τα έλαια που υπάρχουν στο τουρσί:


Το υλικό συσκευασίας δεν πρέπει να αντιδρά με τα οξέα από το τουρσί, γιατί αυτή η αντίδραση μπορεί να το κάνει τοξικό. Η γυάλινη συσκευασία είναι αδρανής στα περισσότερα οξέα και προστατεύει το τουρσί από τη χημική μόλυνση.


- Η γυάλινη συσκευασία κάνει το προϊόν να φαίνεται ελκυστικό:


Η συσκευασία στα ράφια των καταστημάτων έχει ιδιαίτερη σημασία για την πρώτη εντύπωση που θα αφήσει στους καταναλωτές. Για παράδειγμα, μια συσκευασία που φαίνεται φθηνή ή μη ελκυστική, μπορεί να αποτρέψει τον καταναλωτή από το να αγοράσει το προϊόν ακόμα κι αν αυτό είναι καλής ποιότητας. Η φυσική προέλευση, η διαφάνεια, η ασφάλεια και η αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει, καθιστούν την ομορφιά της γυάλινης συσκευασίας ιδιαίτερα ελκυστική.


- Το γυαλί είναι το μόνο αναγνωρισμένο ασφαλές υλικό συσκευασίας:


Το γυαλί είναι το μόνο υλικό που έχει λάβει πιστοποίηση GRAS (γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές) από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Θεωρείται η πιο αξιόπιστη συσκευασία για την υγεία, τη γεύση και το περιβάλλον, γι’ αυτό και εξαιρείται από τον κανονισμό REACH (κανονισμός για την καταχώριση, αξιολόγηση, αδειοδότηση και τους περιορισμούς των χημικών προϊόντων). Ως εκ τούτου, η γυάλινη συσκευασία αποτελεί κορυφαία επιλογή για προϊόντα όπως το τουρσί ευρέως σε όλο τον κόσμο.