{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σελίδα 1 από 24       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα:
DIY: Φτιάξτε Διακόσμηση Halloween με Φιάλες Κρασιού

Τα τελευταία χρόνια, το Halloween έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, και όλο και περισσότεροι, μικροί και μεγάλοι, το έχουν αγκαλιάσει. Και όχι άδικα! Είναι μια ευφάνταστη και… τρομακτική γιορτή που περιλαμβάνει αποκριάτικα κοστούμια, spooky διακοσμήσεις, και μια ολόκληρη λίστα από δικές της ταινίες, αποτελώντας την τέλεια ευκαιρία για δημιουργική έκφραση και διασκέδαση.

Αν λοιπόν ψάχνετε για μια πρακτική και οικολογική λύση για τη Halloween διακόσμηση του σπιτιού σας, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τις άδειες φιάλες κρασιού που έχετε ήδη στο σπίτι. Είναι ένας τρόπος να επαναχρησιμοποιήσετε υλικά, να φτιάξετε μοναδικές διακοσμήσεις και να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, κάνοντας χειροτεχνίες.



Υλικά που θα χρειαστείτε:

- Άδειες φιάλες κρασιού (καθαρισμένες)

- Χρώματα σπρέι ή ακρυλικά χρώματα (λευκό, πορτοκαλί, πράσινο)

- Μαύρο μαρκαδόρο ή μαύρο χαρτόνι για τις λεπτομέρειες

- Κορδέλες (προαιρετικά)

- Λαμπάκια LED (που τοποθετούνται μέσα στη φιάλη)



Οδηγίες:

- Καθαρίστε τις φιάλες κρασιού

- Αφαιρέστε ετικέτες και τυχόν υπολείμματα κόλλας από τις φιάλες και πλύνετέ τις καλά. Αφήστε τις να στεγνώσουν τελείως πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση.

- Βάψτε τις φιάλες

Χρησιμοποιήστε χρώματα σπρέι ή ακρυλικά χρώματα για να βάψετε τις φιάλες:

- Πορτοκαλί για την κολοκύθα.

- Λευκό για το φάντασμα.

- Πράσινο για το τερατάκι ή την αράχνη.

Εάν τα παιδιά συμμετέχουν στη διαδικασία, προτιμήστε ακρυλικά χρώματα και πινέλα, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν στη ζωγραφική.

Δημιουργία προσώπων και σχεδίων

- Σχεδιάστε μάτια, στόματα και άλλα spooky χαρακτηριστικά με μαύρο μαρκαδόρο ή κόψτε σχήματα από μαύρο χαρτόνι και κολλήστε τα πάνω στις φιάλες.

- Για την κολοκύθα, σχεδιάστε το χαρακτηριστικό χαμόγελο με τρίγωνα μάτια.

- Για το φάντασμα, φτιάξτε ένα απλό πρόσωπο με μεγάλα μάτια και στόμα σε σχήμα «O».

- Για τις άλλες φιάλες, μπορείτε να δημιουργήσετε ιστούς αράχνης, νεκροκεφαλές ή τρομακτικές φάτσες τεράτων.

Φωτισμός

- Τοποθετήστε λαμπάκια LED μέσα στις φιάλες για να δώσουν φως από το εσωτερικό. Αποφύγετε τα κεριά, για λόγους ασφαλείας, και προτιμήστε λαμπάκια που είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση.

- Προσθέστε κορδέλες (προαιρετικά)

- Για επιπλέον διακόσμηση, μπορείτε να προσθέσετε κορδέλες στο λαιμό των φιαλών, για ένα χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.


Τελικές πινελιές

Τοποθετήστε τις διακοσμημένες φιάλες σε ένα τραπέζι, στο περβάζι του παραθύρου ή σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού για να δημιουργήσετε μια spooky και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα!

Χωρίς αμφιβολία, με αυτές τις Halloween φιάλες, ο χώρος σας θα γεμίσει φως και… τρόμο!

Πώς η γυάλινη συσκευασία μπορεί να μειώσει τη χρήση χημικών συντηρητικών

Η γυάλινη συσκευασία έχει κερδίσει επάξια τη φήμη της ως μια από τις καλύτερες λύσεις για τη διατήρηση της ποιότητας και της φρεσκάδας των τροφίμων. Με τα πλεονεκτήματά της να περιλαμβάνουν την προστασία από εξωτερικούς παράγοντες, την ανθεκτικότητα στη θερμότητα και τη μη χημική αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο, το γυαλί προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για τρόφιμα που χρειάζονται λιγότερη ή καθόλου χρήση χημικών συντηρητικών.

Ας εξετάσουμε πώς ακριβώς η γυάλινη συσκευασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συντηρητικών στα τρόφιμα και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό για τη βιομηχανία τροφίμων και τους καταναλωτές.

Η Αδρανής Φύση του Γυαλιού Προστατεύει την Ποιότητα των Τροφίμων

Το γυαλί είναι ένα 100% αδρανές υλικό, το οποίο δεν αντιδρά με τα τρόφιμα που περιέχει. Αυτό σημαίνει ότι δεν απελευθερώνει χημικές ουσίες ή γεύσεις στο περιεχόμενο, διατηρώντας τα τρόφιμα καθαρά και ασφαλή. Σε αντίθεση με άλλες μορφές συσκευασίας, το γυαλί δεν απαιτεί τη χρήση πρόσθετων για την προστασία του περιεχομένου από πιθανές χημικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τη Glass Packaging Institute, το γυαλί δεν αντιδρά με κανένα είδος τροφίμου, διατηρώντας έτσι τα τρόφιμα στη φυσική τους κατάσταση, χωρίς την ανάγκη για χημικά πρόσθετα. Αυτή η μοναδική ιδιότητα το καθιστά ιδανικό για τρόφιμα που απαιτούν μακροχρόνια αποθήκευση.

Απόλυτη Προστασία από Οξυγόνο και Υγρασία

Το γυαλί είναι απόλυτα αδιαπέραστο από το οξυγόνο και την υγρασία, δύο βασικούς παράγοντες που επιταχύνουν την αλλοίωση των τροφίμων. Χάρη σε αυτήν την αδιαπερατότητα, τα τρόφιμα συσκευασμένα σε γυαλί διατηρούν τη φρεσκάδα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μια μελέτη του Journal of Food Science έδειξε ότι η γυάλινη συσκευασία μειώνει την οξείδωση των τροφίμων, επιτρέποντας τη μακροχρόνια διατήρηση χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα συντηρητικά. Αυτό προσφέρει μια φυσική ασπίδα για τα τρόφιμα, συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης χημικών για την παράταση της διάρκειας ζωής τους.

Θερμική Αντοχή: Αποστείρωση Χωρίς Πρόσθετα Συντηρητικά

Η γυάλινη συσκευασία είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη θερμότητα, καθιστώντας την ιδανική για διαδικασίες αποστείρωσης όπως η παστερίωση. Αυτή η διαδικασία εξαλείφει βακτήρια και μικροοργανισμούς που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων, προσφέροντας ασφάλεια χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Μια μελέτη στο International Journal of Food Microbiology υπογραμμίζει τη σημασία της θερμικής επεξεργασίας στα γυάλινα δοχεία, καθώς αυτά μπορούν να διατηρήσουν τα τρόφιμα ασφαλή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την ανάγκη προσθήκης χημικών


Διατήρηση Φρεσκάδας και Γεύσης Χωρίς Συντηρητικά

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του γυαλιού είναι ότι διατηρεί τη γεύσηδιατηρεί τη γεύση, το άρωμα και την υφή των τροφίμων αμετάβλητα. Δεν απορροφά και δεν μεταδίδει οσμές ή γεύσεις από το περιβάλλον, γεγονός που σημαίνει ότι τα τρόφιμα που αποθηκεύονται σε γυαλί παραμένουν στη φυσική τους κατάσταση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανάγκης για χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούνται συχνά για τη διατήρηση της γεύσης στα τρόφιμα. Σύμφωνα με τον European Container Glass Federation (FEVE), η γυάλινη συσκευασία προστατεύει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων καλύτερα από κάθε άλλο υλικό


Ανταπόκριση στις Προτιμήσεις των Καταναλωτών για Καθαρά Προϊόντα

Οι σύγχρονοι καταναλωτές αναζητούν τρόφιμα με λιγότερα χημικά πρόσθετα και συντηρητικά. Το γυαλί, με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, επιτρέπει στις εταιρείες να ανταποκρίνονται σε αυτήν τη ζήτηση, προσφέροντας πιο φυσικά προϊόντα.

Η Mintel αναφέρει ότι το 52% των καταναλωτών επιδιώκουν να μειώσουν την κατανάλωση συντηρητικών, και η γυάλινη συσκευασία μπορεί να αποτελέσει κεντρικό εργαλείο για τις εταιρείες τροφίμων να προσφέρουν καθαρά, ασφαλή προϊόντα, χωρίς επιπλέον χημικά.

Συμπέρασμα

Η γυάλινη συσκευασία προσφέρει ιδανικές προϋποθέσεις για τη μείωση της χρήσης χημικών συντηρητικών στα τρόφιμα. Η αδρανής φύση του γυαλιού, η αδιαπερατότητα από οξυγόνο και υγρασία, καθώς και η αντοχή στη θερμότητα, επιτρέπουν τη διατήρηση της φρεσκάδας και της ποιότητας των τροφίμων χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα χημικά.

Αν και απαιτούνται περισσότερες εμπειρικές μελέτες για να τεκμηριωθεί πλήρως η μείωση των συντηρητικών, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι η γυάλινη συσκευασία αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο στη διατήρηση φυσικών και υγιεινών τροφίμων. Είτε πρόκειται για τρόφιμα, είτε για ποτά, η γυάλινη συσκευασία βοηθά τις εταιρείες να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές.

 5 πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τη γυάλινη συσκευασία

Εάν είστε παραγωγός τροφίμων ή ποτών, η συσκευασία είναι ουσιαστικό μέρος των προϊόντων και της επιχείρησής σας. Τι γνωρίζετε όμως για το υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της συσκευασίας;

Ακολουθούν πέντε συναρπαστικά στοιχεία για τις γυάλινες συσκευασίες που πιθανόν δε γνωρίζατε.


Το γυαλί είναι το πιο υγιεινό υλικό συσκευασίας


Σε αντίθεση με άλλα υλικά συσκευασίας - τα οποία μπορούν να απορροφήσουν οσμές, γεύσεις και βακτήρια - το γυαλί δεν είναι πορώδες και επομένως δε μπορεί να απορροφήσει τίποτα από τα παραπάνω. Επίσης, δεν αντιδρά με το περιεχόμενό του και οι αντιστατικές ιδιότητές του το καθιστούν εξαιρετικά εύκολο να αποστειρωθεί, εξασφαλίζοντας ότι είναι ασφαλές για κάθε προϊόν.


Η σημασία του κενού χώρου στο πάνω μέρος


Η ποσότητα του κενού χώρου στο πάνω μέρος της συσκευασίας είναι σημαντική όταν το περιεχόμενο είναι υγρό όπως οινοπνευματώδη ποτά ή σάλτσες. Ο πολύς αέρας στο βάζο ή το μπουκάλι μπορεί να προκαλέσει οξείδωση και αλλοίωση, ενώ ο πολύ λίγος αέρας μπορεί να δυσκολέψει το σωστό γέμισμα του δοχείου ή να αφήσει χώρο για διαστολή εάν το περιεχόμενο είναι υπό πίεση (όπως τα ανθρακούχα ποτά).

Ο “κενός χώρος” που απαιτείται εξαρτάται από το τι υπάρχει μέσα - η μπύρα χρειάζεται λίγο περισσότερο χώρο για επέκταση σε σύγκριση με γλυκές λιχουδιές όπως για παράδειγμα το σιρόπι σφενδάμου. Τα αλκοολούχα ποτά απαιτούν περιθώριο 4-5%, ενώ τα σιρόπια απαιτούν 7%.


Υπάρχει λόγος για τον οποίο ορισμένα μπουκάλια είναι παχύτερα από άλλα


Το διαφορετικό πάχος βοηθά στην προστασία του περιεχομένου από το οξυγόνο και το φως που εισέρχεται στη συσκευασία και μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις με την πάροδο του χρόνου. Τα παχύτερα μπουκάλια έχουν επίσης καλύτερη αντοχή στο θερμικό σοκ, που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν εάν εκτεθούν ξαφνικά σε ακραίες θερμοκρασίες.


Η διαφορά μεταξύ των συνηθισμένων γυάλινων φιαλών και των μπουκαλιών αφρώδους κρασιού


Οι φιάλες σαμπάνιας και αφρώδους κρασιού είναι ειδικά σχεδιασμένες για να είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και να μπορούν να αντισταθούν στην υψηλή πίεση από το διοξείδιο του άνθρακα . Όχι μόνο έχουν πιο χοντρά γυάλινα τοιχώματα από τα τυπικά μπουκάλια, αλλά συχνά διαθέτουν υπερυψωμένη βάση που βοηθά στην προστασία τους κατά την εισαγωγή και εξαγωγή του φελλού. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες φιάλες χρειάζονται ομοιόμορφη κατανομή του γυαλιού για βέλτιστη αντοχή.


Γιατί ορισμένα μπουκάλια αναπηδούν στο έδαφος χωρίς να σπάσουν, ενώ άλλα θρυμματίζονται με την πρόσκρουση


Αυτό δεν σχετίζεται με την ένταση του χτυπήματος, αλλά με το σχήμα των μπουκαλιών. Οι φιάλες με στρογγυλεμένες γωνίες απορροφούν περισσότερο την ενέργεια κατά την πτώση τους, σε σύγκριση με αυτές που έχουν αιχμηρές γωνίες. Οι στρογγυλές γωνίες διασπείρουν τη δύναμη της κρούσης σε μεγαλύτερη επιφάνεια, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα ρνα σπάσουν.


Η γυάλινη συσκευασία μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την προστασία του προϊόντος σας από την αλλοίωση, χάρη στη μη πορώδη επιφάνειά της καθώς και τις ιδιότητες φραγμού της που προστατεύουν από την είσοδο οξυγόνου και φωτός με την πάροδο του χρόνου.


Επιπλέον, ανάλογα με το σχήμα και το πάχος τους, διαφορετικοί τύποι γυάλινων συσκευασιών παρέχουν διάφορα επίπεδα προστασίας από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η υψηλή θερμοκρασία ή χτυπήματα, διασφαλίζοντας ότι το προϊόν σας, όποιο και αν είναι, θα παραμείνει ασφαλές μέχρι να ανοιχτεί από τον καταναλωτή.

Ο Πρωταθλητής της Ανακύκλωσης

Τα πλεονεκτήματα της γυάλινης συσκευασίας είναι αδιαμφισβήτητα: Είναι βιώσιμη, αδρανής, 100% ανακυκλώσιμη και επαναχρησιμοποιούμενη. Είναι επίσης ελκυστική και απόλυτα ασφαλής για τη διατήρηση τροφίμων και ποτών.

Το γυαλί έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς δεν μπορεί να αλλοιωθεί λόγω των αδρανών ιδιοτήτων του. Υπάρχουν ωστόσο πολλά πλεονεκτήματα και από την ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών, τα οποία εξετάζουμε παρακάτω.

Το γυαλί μπορεί να ανακυκλωθεί άπειρες φορές χωρίς να χάσει την ποιότητα και την καθαρότητά του. Οι γυάλινες συσκευασίες που επιστρέφονται για ανακύκλωση συμβάλλουν στην κατασκευή νέων γυάλινων βάζων και φιαλών, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν έως και 95% ανακυκλωμένο υλικό. Ενώ, ένα γυάλινο δοχείο το οποίο δίνεται για ανακύκλωση χρειάζεται μόλις 30 μέρες για να φτάσει εκ νέου στο ράφι ενός καταστήματος.

Η ανακύκλωση γυαλιού έχει επίσης και περιβαλλοντικά οφέλη: εξοικονομεί πρώτες ύλες, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Οι ολοκαίνουριες γυάλινες συσκευασίες κατασκευάζονται ως επί το πλείστον από γυαλί που έχει ανακτηθεί μέσω της ανακύκλωσης. Ένα τυπικό γυάλινο δοχείο περιέχει έως και 70% ανακυκλωμένο γυαλί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της βιομηχανίας, το 89% περίπου του ανακυκλωμένου γυαλιού μετατρέπεται τελικά σε νέες γυάλινες συσκευασίες.

Επιπλέον, η ανακύκλωση γυαλιού βοηθά στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Κάθε τόνος ανακυκλωμένου γυαλιού εξοικονομεί πάνω από έναν τόνο ακατέργαστων υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέου γυαλιού, συμπεριλαμβανομένων 600 κιλών άμμου, 300 κιλών ανθρακικού νατρίου και 200 κιλών ασβεστόλιθου.

Η κατασκευή γυαλιού περιλαμβάνει θέρμανση άμμου και άλλων υλικών στους 1.426 βαθμούς Κελσίου, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα ενέργειας και παράγοντας σημαντικούς βιομηχανικούς ρύπους. Το υαλόθραυσμα που προκύπτει από τη σύνθλιψη ανακυκλωμένου γυαλιού, λιώνει σε σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες από ότι οι πρώτες ύλες και απαιτεί 40% λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή νέου γυαλιού.


Τέλος, η ανακύκλωση γυαλιού είναι μια απλή διαδικασία που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς είναι από τα πιο εύκολα ανακυκλώσιμα υλικά. Σχεδόν όλα τα προγράμματα ανακύκλωσης και οι δημοτικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης δέχονται το γυαλί. Περιστασιακά, οι κανονισμοί μπορεί να υπαγορεύουν τον διαχωρισμό των χρωματιστών γυάλινων συσκευασιών και μπουκαλιών για να διασφαλιστεί η ομοιογένεια του υαλοθραύσματος αργότερα.

3 εύκολες καλοκαιρινές συνταγές για μοκτέιλ

Τι καλύτερο για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα από ένα δροσερό ποτό για να σας φτιάξει τη διάθεση; Τα μοκτέιλ είναι μια καλή λύση καθώς έχουν λιγότερες θερμίδες από τα αλκοολούχα κοκτέιλ και μπορούν να συνοδέψουν υπέροχα ένα brunch, ένα baby shower ή ένα μπάρμπεκιου.

Παρακάτω ορισμένες συνταγές για δροσερά, αφρώδη μοκτέιλ που θα κάνουν τις καλοκαιρινές σας μέρες ακόμα καλύτερες.


Συνταγή για Blackberry Mint Mocktail

Υλικά:

- 8 φρέσκα βατόμουρα (περισσότερα για γαρνίρισμα κατά βούληση)

- 10 φύλλα φρέσκιας μέντας (περισσότερα για γαρνίρισμα κατά βούληση)

- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

- 1 φλιτζάνι club σόδα

- ½ φλιτζάνι νερό

- ½ φλιτζάνι χυμό cranberry


Οδηγίες:

Σε ένα σέικερ, ανακατέψτε τα βατόμουρα και τη μέντα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το χυμό cranberry και το νερό, καλύψτε και ανακινήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σουρώστε το μείγμα σε δύο ποτήρια με πάγο. Γεμίστε κάθε ποτήρι με ½ φλιτζάνι σόδα. Γαρνίρετε με βατόμουρα και δυόσμο κατά βούληση.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 54 θερμίδες. 0 γραμμάρια λίπους, 0 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, 0 mg χοληστερόλης, 27 mg νατρίου, 13 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1 γραμμάριο πρωτεΐνης.


Συνταγή για Grapefruit Rosemary Mocktail


Υλικά:

- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

- 3 κλωναράκια δεντρολίβανο χωρισμένα

- 1/2 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ

- 1/2 φλιτζάνι νερό

- 1 φλιτζάνι club σόδα


Οδηγίες:

Σε ένα σέικερ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα από ένα κλαδάκι δεντρολίβανου για περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε το χυμό γκρέιπφρουτ και το νερό. Σκεπάστε και ανακινείστε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σουρώστε το μείγμα σε δύο ποτήρια. Προσθέστε πάγο αν θέλετε. Γεμίστε κάθε ποτήρι με ½ φλιτζάνι σόδα. Γαρνίρετε με κλαδάκι δεντρολίβανο.

 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 29 θερμίδες. 0 γραμμάρια λίπους, 0 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, 0 mg χοληστερόλης, 24 mg νατρίου, 7 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0 γραμμάρια φυτικές ίνες, 0 γραμμάρια πρωτεΐνης.


Συνταγή για Mimosa Mocktail


Υλικά:

- 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

- 1 φλιτζάνι club σόδα

- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

- 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού (περισσότερα για γαρνίρισμα κατά βούληση)

- 2 φέτες πορτοκάλι (για γαρνίρισμα κατά βούληση)


Οδηγίες:

Σε ένα σέικερ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τον βασιλικό μέχρι να μαραθεί ο βασιλικός. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού στο σέικερ, καλύψτε και ανακινήστε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Σουρώστε το μείγμα σε δύο ποτήρια. Γεμίστε κάθε ποτήρι με ½ φλιτζάνι σόδα. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και βασιλικό κατά βούληση.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 60 θερμίδες. 0 γραμμάρια λίπους, 0 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, 0 mg χοληστερόλης, 26 mg νατρίου, 14 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0,5 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1 γραμμάριο πρωτεΐνης.


Απολαύστε αυτά τα υπέροχα μοκτέιλ για να παραμείνετε δροσεροί και ανανεωμένοι όλο το καλοκαίρι!

Ποιο είναι το καλύτερο μπουκάλι για τη συσκευασία της μπύρας;

Ένας από τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και την αντίληψη των καταναλωτών για τις μπύρες είναι το χρώμα του γυαλιού που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία τους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τη σημασία του χρώματος του γυαλιού και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει έμμεσα τη γεύση και το άρωμα της μπύρας.


Το χρώμα του μπουκαλιού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της μπύρας και τη μάρκα, με το καφέ, το πράσινο και το διάφανο να είναι τα πιο κοινά χρώματα για τη συσκευασία της.


Καφέ γυαλί


Το καφέ είναι το παλαιότερο και πιο διαδεδομένο χρώμα γυάλινης συσκευασίας για μπύρα. Η δημοφιλία του οφείλεται στο γεγονός ότι το καφέ γυαλί βοηθά στην προστασία της μπύρας από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να βλάψει τη γεύση και το άρωμα της μπύρας.


Παρ΄όλο που το καφέ χρώμα ήταν ανέκαθεν το πιο χαρακτηριστικό χρώμα για τα μπουκάλια μπύρας, καθώς κάνει το προϊόν να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στα ράφια, η δημοφιλία του συνεχίζει να επεκτείνεται μέχρι και σήμερα μεταξύ των μικροζυθοποιών.


Πράσινο γυαλί


Για μεγαλύτερο οπτικό αντίκτυπο, το πράσινο γυαλί αποτελεί μια κλασική επιλογή. Μεταφέρει έναν ελαφρώς νοσταλγικό χαρακτήρα και ταιριάζει πολύ με μάρκες μπύρας με παλαιότερο και ίσως πιο premium στυλ. Το πράσινο γυαλί παρέχει ελαφρώς μεγαλύτερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία απ΄ότι το διαφανές.


Διαφανές γυαλί


Το διαφανές γυαλί είναι ένα ακόμα δημοφιλές χρώμα για τη συσκευασία μπύρας. Η διαφάνεια αναδεικνύει το χρώμα της μπύρας στο απόλυτο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τις πιο «ελαφριές» μπύρες που απολαμβάνονται συχνότερα το καλοκαίρι. Λόγω της διαύγειάς του, οι μπύρες που εμφιαλώνονται σε διαφανές γυαλί δεν πρέπει να απαιτούν αυστηρή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.


Παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή του χρώματος της γυάλινης συσκευασίας της μπύρας:


Το χρώμα του γυαλιού που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία της μπύρας είναι σημαντικό λόγω της ικανότητάς του να προστατεύει το περιεχόμενο από το φως. Το ηλιακό και το τεχνητό φως μπορούν να βλάψουν τη σύσταση και κατ’ επέκταση την ποιότητα της μπύρας. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι το χρώμα της γυάλινης συσκευασίας μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη του καταναλωτή για τη μπύρα. Η μπύρα που είναι συσκευασμένη σε καφέ μπουκάλι συνήθως γίνεται αντιληπτή ως στιβαρή και με έντονη γεύση, ενώ η μπύρα που είναι συσκευασμένη σε πράσινο ή διαφανές μπουκάλι συχνά γίνεται αντιληπτή ως πιο ελαφριά.


Εν κατακλείδι, το χρώμα της γυάλινης συσκευασίας της μπύρας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα, την παρουσία και τη γεύση της μπύρας. Είναι σημαντικό το χρώμα που θα επιλεχθεί να παρέχει την κατάλληλη προστασία που απαιτεί το προϊόν, να είναι συνεπές με την εικόνα και την αισθητική του brand και να μην επηρεάζει αρνητικά τη γεύση της μπύρας.

Ζητείται Purchasing Support Associate για το Τμήμα Πωλήσεων στον Πειραιά

Η Euroglass Α.Ε, εταιρία με ηγετική θέση στην αγορά γυάλινων ειδών συσκευασίας για πάνω από 25 χρόνια, επιθυμεί να εμπλουτίσει το ανθρώπινο δυναμικό της εντάσσοντας στην ομάδα της ένα νέο μέλος για την παρακάτω θέση εργασίας:


Θέση: Sales Support associate | Πειραιάς

Αρμοδιότητες:

  • Διαχείριση δικτύου συνεργατών & πελατών


  • Παρακολούθηση αγοράς & ανάπτυξη δικτύου πελατών


  • Υλοποίηση στόχων πωλήσεων & τήρηση προθεσμιών


  • Συμμετοχή στον σχεδιασμό της στρατηγικής πωλήσεων και σύνταξη προγραμματισμένων αναφορών




Προφίλ Υποψηφίου:

  • Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ (σπουδές σε Οικονομικά ή Marketing θα αξιολογηθούν θετικά)


  • Ισχυρές διαπραγματευτικές και επικοινωνιακές ικανότητες


  • Άριστη γνώση Η/Υ, καθώς και MS Office, Windows


  • Άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας, γραπτά και προφορικά


  • Σωστή διαχείριση χρόνου


  • Ομαδικότητα, στρατηγική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, οργάνωση και λήψη αποφάσεων, ικανότητα διαχείρισης ομάδας


  • Δυνατότητα ταξιδιών εκτός έδρας (εφόσον χρειαστεί)


  • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες)


  • Γνώση προγραμμάτων CRM και ERP θα εκτιμηθεί


  • Εμπειρία στο αντικείμενο σε αντίστοιχη θέση θα εκτιμηθεί




Προσφέρονται:

  • Πλήρης Απασχόληση


  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών


  • Διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση


  • Ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης


  • Σύγχρονο, ευχάριστο, και δυναμικό περιβάλλον εργασίας




  • Οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις παρακαλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους στο info@euroglass.com.gr, με τον τίτλο «Θέση Sales Support Associate» στο θέμα του email. Όλες οι αιτήσεις θα διαχειριστούν με απόλυτη εχεμύθεια.








Ζητείται Purchasing Support Associate για το Τμήμα Προμηθειών στη Θεσσαλονίκη

Η Euroglass Α.Ε, εταιρία με ηγετική θέση στην αγορά γυάλινων ειδών συσκευασίας για πάνω από 25 χρόνια, επιθυμεί να εμπλουτίσει το ανθρώπινο δυναμικό της εντάσσοντας στην ομάδα της ένα νέο μέλος για την παρακάτω θέση εργασίας:

Θέση: Purchasing support associate | Θεσσαλονίκη

Αρμοδιότητες:

  • Διαχείριση δικτύου συνεργατών (μεταφορέων) & προμηθευτών


  • Διαχείριση των παραγγελιών και παρακολούθηση της έγκαιρης παράδοσης των προμηθειών και προϊόντων


  • Παρακολούθηση αγοράς & ανάπτυξη δικτύου προμηθευτών - μεταφορέων




Προφίλ Υποψηφίου:

  • Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ (σπουδές σε Οικονομικά ή Marketing)


  • Ισχυρές διαπραγματευτικές και επικοινωνιακές ικανότητες


  • Άριστη γνώση Η/Υ, καθώς και MS Office, Windows


  • Άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας, γραπτά και προφορικά


  • Σωστή διαχείριση χρόνου


  • Ομαδικότητα, στρατηγική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων, ικανότητα διαχείρισης ομάδας


  • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άνδρες)


  • Γνώση προγραμμάτων CRM και ERP θα εκτιμηθεί


  • Εμπειρία στο αντικείμενο σε αντίστοιχη θέση θα εκτιμηθεί




Προσφέρονται:

  • Πλήρης Απασχόληση


  • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών


  • Διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση


  • Ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης


  • Σύγχρονο, ευχάριστο, και δυναμικό περιβάλλον εργασίας




Οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις παρακαλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους στο info@euroglass.com.gr, με τον τίτλο «Θέση Purchasing support associate» στο θέμα του email. Όλες οι αιτήσεις θα διαχειριστούν με απόλυτη εχεμύθεια.

Γυάλινη συσκευασία: Η λύση για αναλλοίωτη γεύση

Η γεύση είναι μια από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες αισθήσεις και βασικό στοιχείο της αισθητηριακής εμπειρίας του καταναλωτή με ένα προϊόν. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σύνθεση, το σχήμα, ακόμη και το χρώμα της συσκευασίας μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη γεύση.


Το γυαλί είναι κατασκευασμένο από φυσικά συστατικά - καθιστώντας το ιδανικό για τη διατήρηση της γεύσης και της ποιότητας. Ως άγευστο και άοσμο υλικό χωρίς χημική αλληλεπίδραση, το γυαλί εμποδίζει τη μεταφορά γεύσεων και διατηρεί το χρώμα και την υφή των τροφίμων και των ποτών. Χάρη στην αδράνεια και τις προστατευτικές του ιδιότητες, το γυαλί λειτουργεί ως ασφαλές φράγμα έναντι των μικροοργανισμών και τις αλλαγές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος , διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του προϊόντος και διατηρώντας τη γεύση του.


Η διατήρηση της γεύσης είναι ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος που οι καταναλωτές επιλέγουν το γυαλί, με πρώτο τη διασφάλιση της υγείας. Αυτό συμβαίνει επειδή το γυαλί διατηρεί την αυθεντική γεύσεις, το άρωμα και την υφή των προϊόντων, ενώ διατηρεί την ποιότητα τους και παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.


Από το χρώμα ενός γυάλινου μπουκαλιού, μέχρι τον ντελικάτο ήχο δύο γυάλινων δοχείων που χτυπούν μεταξύ τους, τα πάντα σχετικά με το γυαλί συμβάλλουν σε μια βελτιωμένη γευστική εμπειρία που προσελκύει όλες τις αισθήσεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι για τους οποίους το γυαλί αποτελεί την ιδανική επιλογή συσκευασίας για διαφορετικά προϊόντα όπως οινοπνευματώδη ποτά, κρασιά μπύρες αλλά και τρόφιμα.


Πώς το γυαλί βοηθά στη διατήρηση της γεύσης των προϊόντων;


- Το γυαλί είναι ουσιαστικά αδρανές και αδιαπέραστο.

Οι προστατευτικές ιδιότητες του γυαλιού λειτουργούν ως ασφαλές φράγμα έναντι των εξωτερικών παραγόντων, εμποδίζοντας τους να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα στο εσωτερικό. Αυτή η αδράνεια καθιστά το γυαλί μια αξιόπιστη επιλογή για τη διατήρηση της γεύσης των προϊόντων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και μετά το άνοιγμα.

- Το γυαλί είναι άγευστο και άοσμο.

Σε αντίθεση με άλλα υλικά συσκευασίας, το γυαλί δεν αλληλεπιδρά με το προϊόν, διατηρώντας το στην αρχική του κατάσταση. Ως αδρανές υλικό, το γυαλί αποτελεί ιδανική επιλογή συσκευασίας για τη διατήρηση της γεύσης, της φρεσκάδας και της θρεπτικής αξίας των τροφίμων και των ποτών.

- Το γυαλί δεν αλλοιώνεται, δε διαβρώνεται, δε λερώνει ή δεν ξεθωριάζει.

Η απλή αλχημεία της άμμου, της ανθρακικής σόδας και της μαρμαρόσκονης έχει ως αποτέλεσμα ένα μονοστρωματικό, μη πορώδες υλικό που δεν απορροφά τρόφιμα, υγρά και αέρια. Επίσης δεν αλλοιώνεται, διαβρώνεται ή ξεθωριάζει, καθιστώντας ασφαλή την αποθήκευση ζεστών και κρύων ροφημάτων.

- Το γυαλί διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες των προϊόντων.

Η γυάλινη συσκευασία έχει επιβεβαιωθεί ότι προστατεύει τη γεύση, τη φρεσκάδα, τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του προϊόντος, δρώντας ως φυσικό φράγμα σε δυνητικά επιβλαβείς ουσίες. Η ποιότητα του προϊόντος επηρεάζεται όταν οι βιταμίνες, τα μέταλλα, η γεύση, το άρωμα, ακόμη και οι φυσαλίδες στα ανθρακούχα προϊόντα ξεφεύγουν από τη συσκευασία. Γι’ αυτό το γυαλί χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από τρόφιμα μέχρι ποτά και φαρμακευτικά προϊόντα.


Η διατήρηση της γεύσης είναι απαραίτητη για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Το γυαλί είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά υλικά συσκευασίας για την προστασία αυτών, καθώς αποτρέπει οποιαδήποτε απώλεια ποιότητας ή γεύσης.


Γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα όπως:

- Κρασί: Το γυαλί είναι η πρώτη επιλογή για τους λάτρεις του κρασιού, καθώς δεν αλλάζει τη γεύση ή την ποιότητα, διατηρώντας το φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αντοχή, οι ερμητικές του ιδιότητες, το βάρος και τα χαρακτηριστικά αδράνειας του καθιστούν επίσης το γυαλί την ιδανική επιλογή για την αποθήκευση κρασιού.

- Μπύρα: Το γυαλί προστατεύει τις ιδιότητες της μπύρας διατηρώντας τη γεύση, το άρωμα, το χρώμα και την υφή της.

- Ελαιόλαδο: Το άρωμα και η γεύση του ελαιόλαδου διατηρούνται και ενισχύονται καλύτερα στο γυαλί.

- Γαλακτοκομικά προϊόντα: Το γυαλί προστατεύει τα γαλακτοκομικά προϊόντα από το οξυγόνο και τη θερμότητα και δε μεταφέρει ξένες μυρωδιές ή γεύσεις.

- Σάλτσες: Το γυαλί προστατεύει και αναδεικνύει τη φρεσκάδα και την ποιότητα των σαλτσών ενώ επίσης παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.


Επιπλέον, η συνεχής αναζήτηση για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξη των βιολογικών τροφίμων και της γεωργίας και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις πηγές και τα συστατικά των τροφίμων. Γι’ αυτό οι καταναλωτές κοιτάζουν πέρα από την ετικέτα και στρέφουν την προσοχή τους στη συσκευασία ως προέκταση του ίδιου του προϊόντος.

Σελίδα 1 από 24       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα: