{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σελίδα 1 από 22       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα:
Τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τον κατάλληλο προμηθευτή γυάλινης συσκευασίας;

Σε μία δυναμική αγορά που όλο εξελίσσεται, η γυάλινη συσκευασία είναι ο αφανής ήρωας που παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία, τη μεταφορά και την παρουσίαση των προϊόντων. Δεν είναι απλώς μια πρακτική ανάγκη, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο που αντανακλά την ταυτότητα μιας εταιρείας και τη δέσμευσή της για προσοχή στη λεπτομέρεια που την κάνει να ξεχωρίζει. Αν αναζητάτε τον ιδανικό συνεργάτη που θα σας προμηθεύσει με γυάλινες συσκευασίες, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διασφαλίσετε ότι τα προϊόντα σας φτάνουν στους καταναλωτές ακριβώς όπως έχετε προγραμματίσει.


Προϋπολογισμός


Το budget σας θέτει το πλαίσιο για τις επιλογές των προμηθευτών. Ενώ κάθε προϊόν χρειάζεται συσκευασία, δεν είναι όλοι οι προμηθευτές κοντά στο budget των πελατών. Έτσι, θα πρέπει να βρείτε έναν συνεργάτη που ανταποκρίνεται στο οικονομικό πλάνο σας με την ελάχιστη δυνατή παραγγελία. Αυτό σας επιτρέπει να ισορροπήσετε κόστος – ποιότητα, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα που είναι καλά συσκευασμένα αλλά και οικονομικά.


Χώρος Αποθήκευσης


Ακόμη κι αν έχετε ένα επαρκές budget, ο περιορισμένος χώρος αποθήκευσης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Γι’ αυτό, καλό είναι να επιλέξετε ένα προμηθευτή γυάλινης συσκευασίας που παρέχει ευέλικτες ποσότητες παραγγελίας για να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά τον χώρο αποθήκευσής σας. Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο εάν ο μελλοντικός προμηθευτής σας έχει διαθέσιμο απόθεμα σε βασικούς κωδικούς προϊόντων, ώστε να μπορεί να σας τα παραδώσει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.


Custom made προϊόντα


Η παροχή προσαρμοσμένων λύσεων γυάλινης συσκευασίας είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εάν ο προμηθευτής σας μπορεί να σχεδιάσει μία ειδική γυάλινη συσκευασία, που ακολουθεί πιστά τη δική σας εταιρική ταυτότητα, είναι μία δυνατότητα που θα αναβαθμίσει τα προϊόντα σας κάνοντας τα να ξεχωρίσουν στο ράφι καθώς φέρουν την προσωπική σας σφραγίδα.


Εξυπηρέτηση πελατών


Η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι μόνο η επίλυση προβλημάτων. Περισσότερο περιλαμβάνει την κατανόηση της πολυπλοκότητας του brand σας αλλά και τους στόχους που θέλετε να πετύχετε. Μία ενημερωμένη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να σας δείξει τον δρόμο προς τις ιδανικές λύσεις γυάλινης συσκευασίας που καλύπτουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.Βιωσιμότητα


Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο σήμερα, ενώ η συμμόρφωση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και τα διεθνή πρότυπα είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό ισχύει τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη συσκευασία. Επομένως, αναζητήστε συνεργάτες που ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές. Η δέσμευσή σας για πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες προβάλλει θετικά την εικόνα της εταιρείας και προσελκύει τους καταναλωτές που είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι με τα περιβαλλοντικά ζητήματα.


Η Euroglass κατέχει ηγετική θέση στην αγορά γυάλινων συσκευασιών . Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, όπως το custom design και τα πιστοποιημένα προϊόντα , είναι μόνο δύο από τους λόγους που την επιλέγουν μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες τροφίμων και ποτών. Έτσι, αν ψάχνετε τον ιδανικό συνεργάτη που θα σας προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις γυάλινης συσκευασίας με συνέπεια και αξιοπιστία, η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι εδώ για να απογειώσει τα προϊόντα σας.

5+1 tips για να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε σωστά τις γυάλινες φιάλες

Οι γυάλινες φιάλες είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για την αποθήκευση ποτών και τροφίμων και όχι άδικα. Είναι ανθεκτικές, επαναχρησιμοποιήσιμες και δεν διαρρέουν βλαβερά χημικά στο περιεχόμενο. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα τις καθαρίσετε και θα τις αποθηκεύσετε σωστά για να παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παρακάτω θα βρείτε έξι χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.


Καθαρίστε τις αμέσως: Αν έχετε χρησιμοποιήσει τις γυάλινες φιάλες για να αποθηκεύσετε όξινα υγρά, όπως είναι το ξύδι ή ο χυμός λεμόνι, καθαρίστε τις αμέσως μετά τη χρήση. Αναμείξτε ζεστό νερό, μια σταγόνα υγρό πιάτων και χρησιμοποιήστε ένα ειδικό βουρτσάκι για να καθαρίσετε εσωτερικά και εξωτερικά το μπουκάλι, όπως επίσης και το μεταλλικό καπάκι του. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε το με μία καθαρή πετσέτα.


Μαγειρική σόδα: Γεμίστε τις φιάλες με ζεστό νερό, προσθέστε μερικά κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα, ανακινήστε καλά και τρίψτε το εσωτερικό με το ειδικό βουρτσάκι. Έπειτα, ξεπλύνετε και στεγνώστε τις φιάλες με μια καθαρή πετσέτα. Η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματική στον καθαρισμό των λεκέδων και στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών.


Συνδυάστε άσπρο ξύδι και μαγειρική σόδα: Για επίμονα στίγματα, δημιουργήστε ένα μείγμα που έχει ίσες ποσότητες άσπρου ξυδιού και νερού. Μετά, προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φιάλη και ανακινήστε την καλά. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για μία ώρα μέσα στη φιάλη και τρίψτε το εσωτερικό της με το ειδικό βουρτσάκι. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τη.


Αποφύγετε τα προϊόντα με τραχιά επιφάνεια: Για τον καθαρισμό των φιαλών μη χρησιμοποιήσετε προϊόντα όπως τα συρματάκια κουζίνας ή τα σκληρά σφουγγάρια, καθώς αυτά μπορούν να γρατζουνίσουν την επιφάνεια του γυαλιού. Επίσης, αποφύγετε τα δυνατά απολυμαντικά, όπως είναι η χλωρίνη, που ενδέχεται να φθείρουν το γυαλί και να αφήσουν υπολείμματα.


Σωστή αποθήκευση: Αποθηκεύστε τις γυάλινες φιάλες σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από το ηλιακό φως, όπως είναι τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει τον αποχρωματισμό του γυαλιού. Εάν δεν έχετε χώρο στην κουζίνα σας και θέλετε να τις αποθηκεύσετε σε ένα μέρος που εκτίθεται στον ήλιο, καλύψτε τις με μία πετσέτα για να τις προφυλάξετε από τη βλαβερή ακτινοβολία.


Κάντε τακτικούς ελέγχους: Ελέγξτε τις φιάλες πριν από κάθε χρήση, ώστε να εντοπίσετε εάν είναι ακέραιες και δεν έχουν ρωγμές ή διαρροές. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε ζημιά στο σώμα της φιάλης, αντικαταστήστε την το συντομότερο δυνατό.


Για να διατηρήσετε αποτελεσματικά τις γυάλινες φιάλες σας, είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε αμέσως, να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, να τις αποθηκεύετε σωστά και να τις ελέγχετε τακτικά. Ακολουθώντας τα παραπάνω tips θα διασφαλίσετε ότι οι φιάλες σας θα περάσουν το τεστ του χρόνου και θα μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Φτιάξτε το δικό σας φυτικό γάλα σε γυάλινες φιάλες

Τα τελευταία χρόνια τα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς προσφέρουν μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα. Από τη σόγια και τα αμύγδαλα μέχρι τα καρύδια και τα κάσιους, τα φυτικά γάλατα όχι μόνο καλύπτουν διάφορες γευστικές προτιμήσεις αλλά παράλληλα έχουν θετικό αντίκτυπο στην υγεία και τη βιωσιμότητα. Τα βήματα για να φτιάξετε το δικό σας φυτικό γάλα στο σπίτι είναι πολύ απλά και, εκτός από το ότι είναι μια οικονομική λύση έναντι των αντίστοιχων προϊόντων του εμπορίου, περιέχει τα δικά σας συστατικά, που είναι περισσότερο υγιεινά χωρίς αλλεργιογόνα.


Τα οφέλη της φυτικής εναλλακτικής


Το σπιτικό φυτικό γάλα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, μισό ποτήρι σπιτικού γάλατος από αμύγδαλα προσφέρει το ίδιο ασβέστιο με ένα ποτήρι από πλήρες γάλα, χωρίς το λίπος ή τη χοληστερόλη. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, που δυσκολεύονται με την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον, τα σπιτικά φυτικά γάλατα είναι μια βιώσιμη πρακτική, καθώς τα αποθηκεύουμε σε γυάλινες φιάλες σε αντίθεση με τα προϊόντα του εμπορίου που συσκευάζονται σε άλλα υλικά, υπεύθυνα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.


Tips για τη δημιουργία του φυτικού γάλακτος


Για να φτιάξετε το δικό σας φυτικό γάλα, θα χρειαστείτε τον παρακάτω εξοπλισμό: ένα ηλεκτρικό μπλέντερ, ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και γυάλινες φιάλες αποθήκευσης με ετικέτες. Για αυτή τη συνταγή, είναι ιδανικά τα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και η επιλογή μιας εναλλακτικής βάσης γάλακτος, όπως είναι τα κάσιους ή τα μακαδάμια.


Βήματα:


Προετοιμασία: Συγκεντρώστε τα σκεύη που θα χρειαστείτε, το μπλέντερ, το σουρωτήρι και τις γυάλινες φιάλες


Εναλλακτική βάση γάλακτος: Επιλέξτε καρπούς, όπως είναι τα κάσιους ή τα καρύδια.


Γλυκαντικά: Ενισχύστε το φυτικό γάλα με γεύσεις βρώμης, ξηρών καρπών ή βανίλιας. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάστε σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.


Στο μπλέντερ, ρίξτε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γεμίσετε το μισό και έπειτα το νερό μέχρι να τους καλύψετε. Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε για 5-10 λεπτά μέχρι να πετύχετε την ομοιογένεια του μείγματος. Τοποθετήστε το μείγμα σε γυάλινες φιάλες και φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε το σπιτικό φυτικό γάλα ως μία εναλλακτική για τα smoothies, για να απολαύσετε τα δημητριακά σας ή ακόμη και για να δώστε μία υπέροχη γεύση στο τσάι και τον καφέ σας.
Γιατί ο βιώσιμος τρόπος ζωής είναι πιο σημαντικός από ποτέ;

Ζούμε σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και το περιβάλλον βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης. Δεδομένου ότι η Γη είναι το σπίτι μας, θα πρέπει να βασίζουμε τις αποφάσεις μας σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής που θα είναι υγιεινός για εμάς και φιλικός προς το περιβάλλον.

Βιωσιμότητα σημαίνει να προσέχουμε τις καθημερινές μας πράξεις, έχοντας υπόψη ότι κάποιοι φυσικοί πόροι είναι περιορισμένοι. Συγκεκριμένα, πρέπει να προστατεύσουμε ό,τι έχει απομείνει από τη Γη, που όλοι μοιραζόμαστε. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και οργανισμοί υποστηρίζουν τον βιώσιμο τρόπο ζωής και αφοσιώνονται σε αυτόν. Οι πολίτες και τα brands σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει να αγκαλιάζουν τη βιωσιμότητα.

Βιωσιμότητα σημαίνει μείωση της ενέργειας, των αποβλήτων, μετακίνηση με λιγότερους ρύπους, αλλαγές στις καταναλωτικές μας συνήθειες αλλά και ανάληψη των ευθυνών από επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.


Γιατί είναι απαραίτητος ο βιώσιμος τρόπος ζωής;


Ίσως αναρωτιέστε γιατί η βιωσιμότητα είναι σημαντική για εσάς. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν τη βιωσιμότητα ωφέλιμη τόσο για εσάς όσο και για τους υπόλοιπους. Αρχικά, προστατεύει το περιβάλλον και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν φυσικοί πόροι για τις επόμενες γενιές.


Φυσικοί πόροι


Ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα για την υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής είναι η διατήρηση των φυσικών πόρων για τις μελλοντικές γενιές. Αυτοί περιλαμβάνουν την ενέργεια, τα τρόφιμα, καθαρό νερό και καθαρή ατμόσφαιρα. Εάν δεν ακολουθήσουμε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, μπορεί να κάνουμε ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση στο μέλλον ή ακόμη και να χάσουμε το δικό μας μέλλον σε αυτόν τον πλανήτη.


Υγιεινές συνήθειες


Η βιωσιμότητα συμβάλλει επίσης στη μείωση της ρύπανσης του νερού και της ατμόσφαιρας για τα ζώα και τα φυτά που μοιράζονται τη Γη μαζί μας. Τα αυξανόμενα περιστατικά φυσικών καταστροφών έχουν αναδείξει το πόσο εύθραυστη είναι η Γη. Και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία και τη διατήρησή της. Ακόμη, το οικοσύστημα είναι τόσο εύθραυστο που η υπεραλίευση σε ένα μέρος και η μόλυνσή του, μπορεί να διαταράξει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα και να μειώσει τα είδη ζωής.


Έμπνευση για αλλαγή


Η βιώσιμη ζωή δεν είναι μόνο οι προσωπικές επιλογές, ούτε έχει μόνο ατομική εφαρμογή. Όταν αλλάζουμε κάποιες μικρές συνήθειες και ζούμε πιο βιώσιμα, ωφελείται ολόκληρος ο πλανήτης. Μπορείτε να ξεκινήσετε από μικρές πράξεις και σταδιακά να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να κάνετε μακροπρόθεσμες αλλαγές. Οι υπόλοιποι μπορεί να παρατηρήσουν τις αλλαγές που κάνετε και να θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις νέες συνήθειές σας. Όσο περισσότερο μιλάτε για αυτό, τόσο περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να εμπνευστούν και να κάνουν το ίδιο. Πείτε τους για τις μικρές αλλαγές που μπορούν να εφαρμόσουν εύκολα στη ζωή τους. Είναι απαραίτητο να είστε ειλικρινείς σχετικά με την εμπειρία σας και να μοιράζεστε τις γνώσεις σας με άλλους.


Τι ρόλο παίζει η γυάλινη συσκευασία στον βιώσιμο τρόπο ζωής;


Το γυαλί έχει πολλές ιδιότητες που το καθιστούν υλικό φιλικό προς το περιβάλλον. Κατασκευάζεται από άφθονους πόρους στη φύση, όπως είναι η άμμος, η μαρμαρόσκονη και η ανθρακική σόδα. Έτσι, το γυαλί έχει μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς δεν απελευθερώνει επιβλαβείς χημικές ουσίες στο περιβάλλον.


Τα γυάλινα βάζα και τα μπουκάλια είναι 100% ανακυκλώσιμα και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Αυτό είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, που βοηθά στη δημιουργία νέων συσκευασιών χωρίς καμία απώλεια στη γεύση και στην ποιότητα. Χαρακτηριστικό σημαντικό στη βιωσιμότητα. Το χρησιμοποιημένο γυαλί δεν θεωρείται απόβλητο αλλά πόρος, γιατί μπορεί να ανακυκλωθεί πλήρως αντί να καταλήξει στις χωματερές. Μόλις αγοραστεί, η γυάλινη συσκευασία έχει ατελείωτες ζωές, είτε επαναχρησιμοποιηθεί στα σπίτια μας, είτε ανακυκλωθεί για να δημιουργηθούν νέα γυάλινα βάζα και μπουκάλια.


Επιπλέον, το γυαλί είναι αδρανές. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο, προστατεύοντας τα τρόφιμα και τα ποτά σας ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχει ανακυκλωθεί. Ακόμη, δεν αλλοιώνει το περιεχόμενο, διατηρώντας τα αρώματα και τις γεύσεις. Αυτό βοηθά τα προϊόντα να διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά το άνοιγμα, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα υψηλής ποιότητας τρόφιμα διατηρούνται και πωλούνται σε γυαλί. Γι’ αυτό, οι γυάλινες συσκευασίες έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της βιωσιμότητας.


Με το project "Furnace for the Future," η βιομηχανία γυαλιού επενδύει από κοινού σε μια κυκλική και κλιματικά ουδέτερη διαδικασία παραγωγής. Με αυτό το έργο, η βιομηχανία γυαλιού θα μεταβεί στην ανανεώσιμη ενέργεια για να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Τι μπορείτε να κάνετε για να ζείτε πιο βιώσιμα;


Το να ζει κανείς βιώσιμα μπορεί να ακούγεται δύσκολο στην αρχή. Μπορεί να ανησυχείτε ότι αυτές οι μικρές αλλαγές στις συνήθειές σας θα αναστατώσουν τη ρουτίνα σας. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής και ξεκινάτε τώρα, τότε παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές:

Στο σπίτι


Ξεχωρίστε τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα προϊόντα στο σπίτι σας. Θυμηθείτε να ανακυκλώνετε πάντα τις γυάλινες συσκευασίες. Επίσης, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα άδεια γυάλινα βάζα και μπουκάλια για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Αν ψάχνετε για περισσότερη έμπνευση για DIY έργα, μπορείτε να μετατρέψετε τα γυάλινα βάζα σας σε βάσεις για κεριά ή σε βάζα για λουλούδια. Μια άλλη απλή αλλαγή για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, είναι να στραφείτε σε πιο αποδοτικές ενεργειακά λάμπες, όπως είναι οι LED. Δεν είναι μόνο καλές για το περιβάλλον αλλά και για το πορτοφόλι σας, καθώς διαρκούν περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.


Όταν αγοράζετε τρόφιμα σε γυαλί, θυμηθείτε να κρατάτε τη συσκευασία. Μπορεί να καθαριστεί εύκολα στο πλυντήριο πιάτων. Επιπλέον βότανα, φρούτα ή λαχανικά που έχετε αγοράσει αλλά δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη, μπορούν να αποθηκευτούν στα άδεια βάζα που έχετε κρατήσει στα ντουλάπια σας. Δεν είναι μόνο μία πρακτική λύση αλλά και μια κομψή πινελιά στην κουζίνα σας. Μια ακόμη επιλογή με γνώμονα την περιβαλλοντική συνείδηση και την εξοικονόμηση χρημάτων, είναι να έχετε μερικές γλάστρες στο σπίτι σας, όπου μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα, φρούτα και λαχανικά.


Εν κινήσει


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τις διακοπές σας πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Όταν μπορείτε, πηγαίνετε στη δουλειά με τα πόδια ή το ποδήλατο αντί να οδηγείτε. Όταν βρέχει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε στον προορισμό σας. Όταν αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι, μειώνετε τη ρύπανση του αέρα που αναπνέουμε. Και τι μπορείτε να κάνετε για τον καφέ στο χέρι το πρωί; Να παίρνετε τη δική σας κούπα ή μπουκάλι θερμός για να αποφύγετε τα ποτήρια μιας χρήσης. Στην αγορά κυκλοφορούν όμορφα και πρακτικά θερμός, αφού η προσοχή των καταναλωτών στρέφεται πλέον στη βιωσιμότητα. Τέλος, για τα ταξίδια σας, επιλέξτε μία αεροπορική που κάνει βήματα για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.


Αγορές


Μην ξεχνάτε να παίρνετε μαζί σας την τσάντα πολλαπλών χρήσεων, όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ. Τα περισσότερα καταστήματα ζητούν πλέον έξτρα χρήματα για τις σακούλες. Οπότε, γιατί να πληρώσετε περισσότερα; Με τόσες πολλές επιλογές που είναι πλέον διαθέσιμες στα σούπερ μάρκετ, είναι επίσης πιο εύκολο να ανακαλύψετε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Για να διατηρήσετε το φαγητό σας, αποθηκεύστε το σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες από βιώσιμα υλικά, όπως είναι τα γυάλινα βάζα. Αυτή είναι μια λύση καλύτερη όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για τα τρόφιμά σας, καθώς διατηρούνται ασφαλή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά το άνοιγμα. Έτσι, μειώνετε τη σπατάλη τροφίμων και απολαμβάνετε πιο υγιεινά γεύματα.


Θέλετε να πάρετε καινούργια ρούχα; Αντί να επιλέγετε κάθε φορά τη γρήγορη μόδα, μπορείτε να επενδύετε κατά καιρούς σε οικολογικά brands που προωθούν τη βιώσιμη μόδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μία ρετρό πινελιά στη ντουλάπα σας, κάνοντας μια επίσκεψη σε καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα.


Το να ζείτε πιο βιώσιμα είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι ακούγεται. Οι επιλογές σας, όσο μικρές κι αν είναι, μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο γύρω σας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μία κυκλική οικονομία και ένα περιβάλλον καλύτερο για όλους.


Πηγή: friendsofglass.com

Γιατί τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι καλύτερα σε γυαλί;

Τα γαλακτοκομικά αποτελούν εδώ και πολύ καιρό αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής διατροφής, προσφέροντας διάφορες επιλογές από το πρωϊνό γιαούρτι μέχρι το βραδινό τυρί. Η ευρωπαϊκή κουλτούρα έχει πλούσια γαλακτοκομική παράδοση , με πάνω από 300 τυριά να προστατεύονται από γεωγραφικές ενδείξεις. Ενώ οι κλασικές επιλογές παραμένουν αναλλοίωτες, οι γαστρονομικές προτιμήσεις εξελίσσονται.


Οι νεότερες γενιές, όπως οι millennials, αναζητούν πιο τολμηρές γεύσεις, όπως γιαούρτι με μπαχαρικά ή βούτυρο με αλκοόλ. Επιπλέον, η αυξημένη ευαισθητοποίηση για την υγεία και την ευεξία έχει διεγείρει το ενδιαφέρον για τα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το κεφίρ, καθώς οι millennials εστιάζουν περισσότερο στην καλή πεπτική λειτουργία και την υγεία του εντέρου.


Ανεξάρτητα από την προτίμηση στα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι καταναλωτές αναζητούν καθαρά και φυσικά προϊόντα που διατηρούν τη φρεσκάδα τους χωρίς τις προσθήκες έξτρα γεύσεων ή αρωμάτων. Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα και επιλογές συσκευασίας. Και εδώ είναι που το γυαλί ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι το γάλα είναι καλύτερο στο γυαλί. Το γυαλί φτιάχνεται από φυσικά συστατικά που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι η καλύτερη πρώτη ύλη για τη διατήρηση της γεύσης και της ποιότητας. Σε αντίθεση με άλλα υλικά, το γυαλί δεν απελευθερώνει χημικά στο περιεχόμενο, καθιστώντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα πιο ασφαλή και υγιεινά όταν συσκευάζονται σε γυαλί. Δημιουργώντας μια φυσική ασπίδα ενάντια στους μικροοργανισμούς , το γυαλί είναι το πιο αξιόπιστο υλικό όταν πρόκειται για τη διατήρηση τροφίμων και ποτών.


Ακόμη, η υψηλή αισθητική του γυαλιού είναι αδιαμφισβήτητη. Οι γυάλινες συσκευασίες μας συνδέουν με την παράδοση και προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας στις κουζίνες μας. Γι’ αυτό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τους καταναλωτές από γενιά σε γενιά. Από την αναβίωση νοσταλγικών αναμνήσεων με την παράδοση των γυάλινων φιαλών με γάλα στις γειτονιές μέχρι τα χαρακτηριστικά σχέδια που ξεχωρίζουν στα ράφια των καταστημάτων, οι καταναλωτές προτιμούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε γυαλί.


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2020 από τους Φίλους του Γυαλιού (Friends of Glass), το 43% των ευρωπαίων καταναλωτών προτιμά να αγοράζει γαλακτοκομικά προϊόντα σε γυάλινες συσκευασίες περισσότερο από κάθε άλλο υλικό συσκευασίας. Για όσους ήδη λαμβάνουν υπόψη το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, έως και 59% επιλέγουν τη γυάλινη συσκευασία όταν αγοράζουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Με την αυξανόμενη ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να διευρυνθεί η αγορά. Η αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ευρώπη προβλέπεται να ξεπεράσει τα 148 δισ. ευρώ μέχρι το 2026.3 + 1 λόγοι γιατί το γυαλί είναι η ιδανική επιλογή για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Θέλετε να βελτιώσετε την υγεία και την ευημερία σας; Βάζοντας το γυαλί στην καθημερινότητάς σας μπορείτε να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής με πολλά οφέλη, όπως τη μείωση της έκθεσης σε επιβλαβείς χημικές ουσίες που εντοπίζονται σε άλλα υλικά συσκευασίας. Η γυάλινη συσκευασία είναι επαναχρησιμοποιήσιμη και φιλική προς το περιβάλλον, γεγονός που την κάνει μια βιώσιμη επιλογή. Είτε αποθηκεύετε φαγητό, μαγειρεύετε, είτε απολαμβάνετε ένα δροσερό ρόφημα, το γυαλί είναι η ασφαλής επιλογή που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.


Διατηρεί το περιεχόμενο φρέσκο και ασφαλές


Χάρη στην καθαρότητα και τη χημική αδράνειά του, το γυαλί είναι μια εξαιρετική συσκευασία για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης των τροφίμων και των ποτών. Είναι μια ασφαλής συσκευασία, αφού αποτελείται από φυσικά συστατικά, όπως είναι η άμμος, ο ασβεστόλιθος και ανθρακική σόδα. Το γυαλί προστατεύει φυσικά το περιεχόμενο χωρίς να διαρρέει χημικές ουσίες. Έτσι, μπορείτε να το εμπιστευτείτε για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της ασφάλειας των τροφίμων και των ποτών σας.


Η φυσική σύνθεση του γυαλιού το καθιστά μια ιδιαίτερα ασφαλή επιλογή, καθώς είναι χημικά αδρανές και απαλλαγμένο από επιβλαβείς ουσίες. Επιπλέον, το γυαλί έχει καθοριστεί ως υλικό «γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές»(GRAS) από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Έτσι, το γυαλί είναι η προτιμώμενη επιλογή έναντι άλλων υλικών συσκευασίας που μπορεί να περιλαμβάνουν χημικές επικαλύψεις όπως το BPA. Ακόμη, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει επίσης τη γυάλινη συσκευασία ως την πιο ασφαλή συσκευασία για τα παιδιά, προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε πιθανές επιβλαβείς χημικές ουσίες.


Είναι επαναχρησιμοποιήσιμο και βοηθά στην αποτελεσματική αποθήκευση στο σπίτι


Οι γυάλινες φιάλες και τα βάζα αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό πρακτικότητας και στυλ. Είναι ιδανικά για τη διατήρηση ζεστών και κρύων ποτών και τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα . Η γυάλινη συσκευασία είναι ιδανική για την αποθήκευση τροφίμων, καθώς διαθέτει μη πορώδη επιφάνεια που εμποδίζει την απορρόφηση μικροβίων. Είναι ανθεκτική στην υγρασία, το οξυγόνο και τους ρύπους, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή λεκέδων και οσμών. Αντίθετα με άλλα υλικά που είναι ευάλωτα στη διάβρωση και τη φθορά , το γυαλί είναι ιδανικό για την επαναχρησιμοποίηση και την αποθήκευση ζεστού περιεχομένου.


Είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό σε διάφορες συσκευές και θερμοκρασίες


Το γυαλί είναι το ιδανικό υλικό για χρήση σε οικιακές συσκευές, αφού παραμένει ανθεκτικό σε διάφορες θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για χρήση σε φούρνους, φουρνάκια μικροκυμάτων και άλλα . Επίσης, αντέχει τη μετάβαση από την κατάψυξη στον φούρνο και απευθείας στο τραπέζι, κάτι που το καθιστά απίστευτα ευέλικτο. Επιπλέον, η γυάλινη συσκευασία μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων, χωρίς τον φόβο για γρατζουνιές ή ζημιές σε διάφορες επιφάνειες. Το γυαλί προσαρμόζεται εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αξιόπιστο και πρακτικό σε διάφορες συνθήκες.


Βιώσιμο και άπειρα ανακυκλώσιμο


Η επιλογή του γυαλιού δεν είναι μόνο μέρος μιας συνειδητής καταναλωτικής συμπεριφοράς αλλά είναι επίσης και μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή. Οι γυάλινες φιάλες και τα βάζα είναι 100% ανακυκλώσιμα χωρίς να αποτελούν απειλή για τους ωκεανούς. Φτιαγμένα από φυσικά άφθονα υλικά, συμβάλλουν ενεργά στην προστασία της θαλάσσιας ζωής, αφού λειτουργούν ως μια εναλλακτική φιλική προς το περιβάλλον έναντι άλλων υλικών που βλάπτουν τους ωκεανούς και απειλούν τη θαλάσσια ζωή. Επιπλέον, το γυαλί πηγαίνει από τους κάδους ανακύκλωσης στα ράφια των καταστημάτων σε μόλις 30 ημέρες.

5 συνταγές για πολύχρωμες σπιτικές πίκλες σε γυάλινα βάζα

Εάν σας αρέσουν οι πίκλες, αυτές οι πέντε συνταγές είναι ό,τι χρειάζεστε όχι μόνο για να διατηρήσετε τη γεύση τους αλλά και να γεμίσετε τα ράφια της κουζίνας σας με ζωηρά χρώματα. Μόνο οι σπιτικές πίκλες γίνονται καλύτερες με τον χρόνο και ενώ είναι ευρέως γνωστές και ως τουρσί, οι πίκλες ήταν ένας από τους πιο παλιούς τρόπους διατήρησης φρούτων και λαχανικών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου – πολύ πιο παλιός από τις σημερινές μεθόδους διατήρησης. Σήμερα, απολαμβάνουμε τη μοναδική τους γεύση και υφή. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις πίκλες, περιλαμβάνουν λαχανικά ή φρούτα βυθισμένα σε υγρό που συνήθως αποτελείται από ξύδι, αλάτι ή ζάχαρη ή έναν συνδυασμό αυτών των συστατικών για να διατηρηθεί η υφή τους.


Μπορείτε να φτιάξετε τουρσί από διάφορα λαχανικά, αν και τα πιο τραγανά, όπως τα καρότα, τα αγγουράκια, το λάχανο και οι πιπεριές τείνουν να διατηρούν την υφή τους καλά με το πέρασμα του χρόνου. Παρακάτω θα βρείτε πέντε συνταγές για σπιτικές πίκλες που μπορείτε να απολαύσετε για πολύ καιρό σε σάντουιτς, σαλάτες ή ως νόστιμο συνοδευτικό.


Προτού όμως περάσετε στις συνταγές, βεβαιωθείτε ότι τα γυάλινα βάζα στα οποία θα αποθηκεύσετε τις πίκλες, είναι σωστά αποστειρωμένα. Τα βάζα πρέπει να είναι ανθεκτικά και αεροστεγώς σφραγισμένα με τα μεταλλικά καπάκια τους.


Πίκλες με κόκκινο λάχανο


Υλικά:


675 γρ. κόκκινο λάχανο τριμμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

75 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου

3 γαρύφαλλα

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

1 αστεροειδής γλυκάνισος

2 φύλλα δάφνης

600 ml. κόκκινο ξύδι

4 μέτρια μήλα


Τοποθετήστε το λάχανο και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά. Αφήστε το μείγμα να στραγγίσει από το βράδυ. Ξεπλύνετε την επόμενη ημέρα για να μην μείνουν καθόλου υγρά. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το ξύδι, τον κόλιανδρο, τα γαρύφαλλα, το τζίντζερ, τον γλυκάνισο και τα φύλλα δάφνης. Βράστε τα, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κυβάκια. Τοποθετήστε τα εναλλάξ με το λάχανο σε αποστειρωμένα βάζα. Ρίξτε το μέσα στο βάζο το νερό που βράσατε . Σφραγίστε τα βάζα και αφήστε τα για μια εβδομάδα προτού τα ανοίξετε. Αφού τα ανοίξετε, αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.


Αγγουράκια τουρσί


Υλικά:


20 μικρά αγγουράκια

2 λίτρα νερό

175 γρ. χοντρό αλάτι

15 σκελίδες σκόρδο

2 ματσάκια άνηθο

1-2 φρέσκα τσίλι


Ξεπλύνετε τα μικρά αγγουράκια με κρύο νερό. Βράστε ένα λίτρο νερό με το αλάτι και αφήστε το να κρυώσει. Καθαρίστε τα σκόρδα και σπάστε τα με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε τα αγγουράκια κάθετα σε αποστειρωμένα βάζα. Προσθέστε το σκόρδο, τα τσίλι και τον άνηθο. Ρίξτε το αλατόνερο μέχρι να καλύψει τα αγγουράκια εντελώς. Σφραγίστε τα βάζα και ανοίξτε τα μετά από έξι ημέρες. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.


Πίκλες λάιμ


Υλικά:


1 κιλό λάιμ

75 γρ. αλάτι

6 σποράκια καρδάμωμο

6 γαρύφαλλα

1 κ.γ. σπόροι κύμινο

Φρέσκα τσίλι

Φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

450 γρ. ζάχαρη


Βουτήξτε τα λάιμ σε ένα μπολ με κρύο νερό για όλο το βράδυ. Κόψτε τα λάιμ σε λεπτές φέτες την επόμενη μέρα. Τοποθετήστε τις φέτες λάιμ με αλάτι σε στρώσεις σε ένα μπολ. Καλύψτε τα και αφήστε τα για οκτώ ώρες. Στραγγίξτε τις φέτες λάιμ και κρατήστε το υγρό. Σπάστε τους σπόρους κύμινου και κάρδαμου. Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε τα τσίλι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το υγρό των λάιμ. Βράστε τα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τις φέτες λάιμ στο σιρόπι. Τοποθετήστε τα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε τα για ένα μήνα πριν ανοίξετε το πρώτο βάζο. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.


Κόκκινες πιπεριές πίκλες


Υλικά:


250 γρ. κόκκινες πιπεριές τσίλι

2 φύλλα δάφνης

12 κόκκους πιπέρι

1 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

4 κ.σ. ζάχαρη

600 ml άσπρο ξύδι


Τοποθετήστε τις πιπεριές τσίλι σε ένα ρηχό μπολ με τα φύλλα δάφνης και καλύψτε με βραστό νερό για πέντε λεπτά. Στραγγίστε καλά. Βάλτε το ξύδι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τοποθετήστε τις πιπεριές τσίλι κάθετα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα μαζί με τα μπαχαρικά και ρίξτε το υγρό από πάνω . Περιμένετε δύο εβδομάδες πριν ανοίξετε το πρώτο βάζο. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.


Πίκλες καρότο


Υλικά:


700 γρ. μικρά καρότα

250 ml άσπρο ξύδι

250 ml νερό

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

1 κ.γ. άνηθο

½ κ.γ. κόκκους πιπεριού

2 σκελίδες σκόρδο


Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα. Βράστε τα σε νερό για τρία λεπτά. Μεταφέρετε τα καρότα σε κρύο νερό για να σταματήσετε τον βρασμό. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το ξύδι, το νερό και το αλάτι και βράστε τα. Προσθέστε το σκόρδο, τον άνηθο και την πιπερόριζα σε αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίστε τα καρότα μέσα στα βάζα. Ρίξτε το βραστό υγρό πάνω από τα καρότα μέχρι να τα καλύψετε. Περιμένετε οκτώ ώρες πριν ανοίξετε το πρώτο βάζο. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα. Αυτές οι πολύχρωμες σπιτικές πίκλες θα ζωντανέψουν τα ράφια της κουζίνας σας και θα δώσουν μια γευστική νότα στα γεύματά σας. Απολαύστε τα σε σάντουιτς, σαλάτες ή ως υπέροχα συνοδευτικά πιάτα.

Συνταγές για κρύο τσάι λεμόνι και κράνμπερι σε γυάλινα βάζα

Καθώς ο καύσωνας του καλοκαιριού είναι ήδη εδώ, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα παγωμένο τσάι για να σας δροσίσει και να σας αναζωογονήσει. Προτού όμως προχωρήσουμε στις συνταγές, ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο για να εξερευνήσουμε την ιστορία του αγαπημένου καλοκαιρινού ροφήματος.


Οι ρίζες του κρύου τσαγιού εντοπίζονται στη δεκαετία του 1860, όταν άρχισε να εμφανίζεται ως νέο ρόφημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, μόλις τη δεκαετία του 1870 οι παλαιότερες συνταγές για το κρύο τσάι καταγράφηκαν σε βιβλία μαγειρικής. Καθώς το πρόσφεραν σε ξενοδοχεία και το πουλούσαν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, το κρύο τσάι έγινε γρήγορα δημοφιλές. Η καταλυτική στιγμή στην ιστορία, που εκτόξευσε τη δημοτικότητα του κρύου τσαγιού, ήρθε το 1904, όταν ο Βρετανός έμπορος τσαγιού, Richard Blechynden, παρουσίασε το δροσερό ρόφημα στο ευρύτερο κοινό κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης στο Μιζούρι. Από τότε, το κρύο τσάι είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Κρύο τσάι λεμόνι σε γυάλινο βάζο:


Μία από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι είναι το κρύο τσάι λεμόνι σε γυάλινο βάζο.


Τι θα χρειαστείτε- Γυάλινο βάζο

- 4 φακελάκια πράσινο τσάι

- 4 φακελάκια μαύρο τσάι Κεϋλάνης

- 6 φλυτζάνια βραστό νερό

- 1 φλυτζάνι ζάχαρη

- 350 ml συμπυκνωμένη λεμονάδα

- 1/2 λεμόνι στυμμένο

- Κρύο νερό, όσο χρειάζεται


Τοποθετήστε τα φακελάκια του πράσινου τσαγιού και του τσαγιού Κεϋλάνης σε ένα γυάλινο βάζο. Προσθέστε βραστό νερό πάνω από τα φακελάκια και αφήστε τα στο νερό για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού, προσθέστε μέσα στο βάζο τη ζάχαρη και τη συμπυκνωμένη λεμονάδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν. Γεμίστε το βάζο με κρύο νερό και προσθέστε τον χυμό από το στυμμένο λεμόνι. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σερβίρετε με παγάκια.Κρύο τσάι κράνμπερι με πορτοκάλι:


Μια ακόμα γευστική παραλλαγή για να νικήσετε την καλοκαιρινή ζέστη είναι το κρύο τσάι κράνμπερι με πορτοκάλι.


Τι θα χρειαστείτε- Γυάλινο βάζο

- 2 φλυτζάνια βραστό νερό

- 6 φακελάκια τσαγιού κράνμπερι

- 1/4 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

- 9 sticks γλυκαντικού

- 2 1/2 φλυτζάνια κρύο νερό

- 1 1/2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού


Σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέστε κρύο νερό και τον χυμό πορτοκάλι. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Σερβίρετέ το σε γυάλινο βάζο με παγάκια και απολαύστε το κρύο τσάι με γεύση κράνμπερι και πορτοκάλι!

Design συσκευασίας: Προάγει την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Μέσω της καινοτομίας και της μείωσης του βάρους της γυάλινης συσκευασίας, περιορίζονται αποτελεσματικά τα κόστη και το διοξείδιο του άνθρακα κατά την παραγωγή της. Με αυτόν τον τρόπο το γυαλί ως υλικό συσκευασίας εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της ευρωπαϊκής Πρότασης Κανονισμού για τις Συσκευασίες και τα Απόβλητα Συσκευασιών (PPWR), που έχει ως στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των προϊόντων και την ελαχιστοποίηση του βάρους των συσκευασιών.


Σε αγορές με έντονο ανταγωνισμό, το design της συσκευασίας είναι κρίσιμο στοιχείο για την καθιέρωση της ταυτότητας του brand, την premium εμφάνιση των προϊόντων και τη διαφοροποίησή τους από τα υπόλοιπα. Η συσκευασία αποτελεί μια ζωντανή παρουσίαση του προϊόντος αλλά και του brand, γεγονός που την καθιστά ζωτικής σημασίας για την αναγνώριση και την επικράτηση της επιχείρησης στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Επιπλέον, πολλά σχέδια συσκευασίας αντανακλούν την πολιτιστική κληρονομιά και είναι βαθιά ριζωμένα στη μνήμη των ευρωπαίων καταναλωτών, αναδεικνύοντας τη σημασία του σχεδιασμού στη διατήρηση της παράδοσης και στην προώθηση της δημιουργικότητας.


Η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας του design συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένων των γεωγραφικών ενδείξεων και των εμπορικών σημάτων, είναι εξίσου σημαντική για τις βιομηχανίες που βασίζονται στην καινοτομία και τον σχεδιασμό. Αυτή η προστασία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στη διεθνή αγορά, και ταυτόχρονα τις προστατεύει από την παραποίηση και τις αντιγραφές των προϊόντων τους.


Σε μια αγορά όπου παρόμοια προϊόντα που ανταγωνίζονται για την προσοχή των καταναλωτών, η ελκυστική γυάλινη συσκευασία μπορεί να δώσει στα brands το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζονται. Τα δημιουργικά σχέδια προσελκύουν νέους πελάτες, δημιουργώντας αφοσιωμένα κοινά και συνεπώς μια διαρκή επιτυχία για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι φυσικές ιδιότητες της γυάλινης συσκευασίας διατηρούν τα προϊόντα ασφαλή κατά την αποθήκευση, τη μεταφορά και την παρουσία τους στο ράφι.


Ένα πιο βιώσιμο design της γυάλινης συσκευασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη δέσμευση της βιομηχανίας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Με τη χρήση υλικών και μεθόδων που προωθούν την ανακυκλωσιμότητα και ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η γυάλινη συσκευασία ευθυγραμμίζεται με τους στόχους βιωσιμότητας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, που περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, τη διαφάνεια, τα μεγέθη, τα χρώματα, κάνουν τη γυάλινη συσκευασία να έχει πολλές δυνατότητες ώστε να αναδείξει τα προϊόντα και να προσελκύσει τους καταναλωτές.

Αναγνωρίζοντας την αξία που προσδίδει η συσκευασία στα προϊόντα και τις ποικίλες λειτουργίες που εξυπηρετεί, η βιομηχανία γυαλιού μπορεί να προωθήσει την καινοτομία, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και να επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ισορροπία μεταξύ των περιβαλλοντικών προβληματισμών και των δημιουργικών λύσεων σχεδιασμού εξασφαλίζει ότι η βιομηχανία γυαλιού παραμένει πρωτοπόρος στην καινοτομία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος.Πηγή: feve.org

Σελίδα 1 από 22       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα: